MENU

Поради добровольця для тих, кому прийшла повістка

3636 9

Був сьогодні у воєнкоматі (добровільно).

У вівторок йду на медкомісію -- аби підтвердити, або спростувати свою непридатність чи придатність до військової служби:))).

Не буду брехати, що у воєнкоматі черги. Їх майже нема, але певна суматоха присутня.

У воєнкоматі пОвно різних людей -- купка патріотично налаштованих вуйкІв років 35-45-50, дехто з сумками, набитими хавкою, носками і теплими светрами; представники київського "офісного планктону" за 30 -- теж, в основному, патріотично налаштовані -- ну і геть непатріотичні пацани 18+ -- вони постійно галаманили, що "нахуй мнє жизнь ламать кто-то будєт?". Не виключаю, що серед них були й адекватні, я просто був зайнятий спостереженнями за іншим. Читав на телефоні Max Kolezznikov 

Що цікаво -- ніхто ні з ким не сперечався, не бив морди і не дихав перегаром в ніс. Все по-діловому, адекватно, фосо.

Я говорив з воєнкомом -- виявився нормальний (трохи зовнішньо агресивний) мужик, який мені все по полицях розповів, що, як і чому має відбуватися.

Після нашого діалогу в кабінет раптом зайшов сірий дебєлий кіт. Не мявкав. Промовчав, глянувши на мене.

...

Що можу сказати напевне з того, що почув:

-- нікого не мобілізують, якщо є медичні протипоказання -- там відповідальність (в т.ч. кримінальна) така, що ніхто не підпишеться з воєнкомів на порушення закону і не відправить явно непридатного в учєбку. йому (воєнкому) це буде дорожче просто;

-- якщо вас таки мобілізують, це не означає, що вас відправлять в АТО -- там місяць в учєбці + місяць бойового злагодження в частині, яку невідомо куди ще відправлять на чергування. У нас же є частини на кордонах з Білорусссю, в Центрі, на Заході -- всі вони мають бути боєздатні. Можна буде писати романи типу "Прощай оружие" Ремарка на і т.д. Або спати в казармі:)

-- форму (канадську), бронік, каску та автомат з набоями вам видадуть у, відповідно, учєбці та частині; не сціть -- весною буде тепло, тож канадська форма витримає;

Я говорю це всім тим пі*арасам і нормальним пацанам, хто кричить, що "мобілізація вбиває" -- ні*уя вона не вбиває, вбиває ваша байдужість, по*уїзм і внутрішнє відчуття, що "воно якось саме розсосеться".

Нічого ніде не розсосеться, не будьте наївними поцами. Просто якщо раптом настане пі*дєц -- буде пізно вчитися. Я не закликаю всім раптом йти добровольцями в армію, треба, хоча б, бути, чесними перед самим собою і зареєструватися у воєнкоматах. Це як мінімум.

І да, чуваки, які після універу виявилися геть хворими, -- нічого ж не заважає прийти у воєнкомат на медкомісію знову, аби підтвердити свою хворобу?

Якщо ви дійсно хворі, то в чому проблема? :))))

Короче, пацани, не сціть йти у воєнкомати, не будьте "бабами" в поганому смислі цього слова. 

Амінь, браття і сестри!

Valerij Kucheruk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини