MENU

ФСБ викрала українського волонтера

3296 1

Як стало відомо з ЗМІ, мій друг Олександр Костенко знаходииться в ув’язненні на окупованій території, в Сімферополі. 

Багато майданівців, громадських активістів, патріотів знають Олександра Костенко як чесну, віддану Україні людину.

Ще до початку Майдану він боровся зі злочинною системою, ми з ним разом виступили проти мережі по торгівлі українськими дівчатами, яких продавали в Москву. Ми вимушені були втікати з Криму до Київа від переслідувань за це. 

Під час майдану Олександр зробив величезний внесок в нашу перемогу. Після кривавих подій на Майдані, коли влада в країні фактично зникла, ми з ним разом вимушені були стати комендантами Київради, та фактично керували значною частиною майдану. 
Саме Олександр Костенко був відповідальний за допомогу сім’ям загинувши та важкопоранених майданівців. Коли купа шарлатанів крала та наживалась на людському горі, завдяки його чималим зусиллям нам вдалося зібрати та розподілити матеріальну допомогу цім сім’ям більше ніж на 1 міліон 200 тисяч гривень, абсолютно чесно та прозоро. 

«Нова-стара» влада заводила на нас кримінальні справи, як на незручних та занадто ідеалістичних активістів Майдану, але всі ці звинувачення звісно розпалися.

Олександр як дуже небайдужа людина, не маючи змогу повернутись до Криму, ще в березні 2014 року, відразу після окупації Криму, заснував благодійний фонд «Український Крим-повернення». Розмір допомоги цього фонду важко переоцінити. Він допомагав і переселенцям з Криму, і дитячим будинкам, і кримським прикордонникам, що несуть бойове чергування. Його внесок в волонтерство величезний, при тому, що він ніколи не займався самопіаром.

Без Олександра Костенко існування нашого батальйону було б неможливо, це факт.

Аж раптом в листопаді Олександр зник, будь який зв ’ язок з ним перервався. 

Його родичі, так само, як і мої, неодноразово отримували повістку по кримінальній справі, що була заведена проти нас окупантами, в якості підозрюваного. Тому він ніяк не міг добровільно поїхати до Сімферополя. 

Зрозуміло що він, так само як героїня України Надія Савченко, був викрадений з України, та переправлений до Сімферополя, де після страшних катувань його вимусили оговорити себе, та на основі цього вже офіційно заарештували. Тепер мінімум 2 місяці він буде перебувати в полоні окупантів, а очевидно значно довше!

Я, командир добровольчого батальйону «Крим», закликаю всіх небайдужих журналістів, громадських активістів, всіх українців стати на захист Олександра Костенка. Ми повинні домогтися невідкладного звільнення Олександра з лап окупантів!

Вибачаюсь за помилки та відсутність оформлення, доводиться писати з місць, де це робити незручно.

Батальйон "Крим"


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини