MENU

Агресія Росії не триватиме безкінечно - Кіпіані

2968 0

Снимок

Антиросійські настрої на сході України стали не менш сильними, аніж на заході. Вони ще не тотальні, але дуже масові. Таку думку на сторінках третього номеру Ukrainian Chicago висловив  український журналіст, історик, головний редактор інтернет-видання «Історична правда» та однойменного тележурналу Вахтанг Кіпіані.

 

«Я жив на півдні у Миколаєві сім років, і маю багато російськомовних знайомих, які радикально переосмислили своє ставлення. Якщо раніше вони не потребували російської опіки, але спокійно ставилися до того, що у Росії нібито є тут якісь інтереси. То тепер ці люди налаштовані категорично проти цього. Вони брали участь у Майдані, активно допомагали армії, багато хто пішов добровольцем, вже є поранені і навіть загиблі», — цитує Кіпіані VIDIA.

«Останній вибрик російського імперіалізму — оці останні два роки — для дуже багатьох вже є і лишатиметься щепленням від російських «братських обіймів». Те, що раніше було очевидним для мільйонів, тепер стало очевидним для десятків мільйонів», — додав журналіст.

Він зазначив, що Росія певною мірою сама собі риє могилу, бо політика перетворення усіх сусідів на ворогів є контрпродуктивною:

«Можна в короткій перспективі напасти на Україну, її утримувати, тримати у полі свого впливу Білорусь чи ще когось, але історія показує, що це не триває безкінечно. Росія сама налаштувала нас проти себе. Можливо, за десятиліття відбудеться примирення, як польско-німецьке чи французьке порозуміння. Можливо, примирення не буде, як між греками і турками. Але наразі Путін розірвав ту пуповину, яка в головах багатьох українців пов’язувала їх із Росією».

Є і в самій Росії героїчні відчайдухи, які виходять на мітинги, а їх кидають у тюрму. У Росії будь яка людина, що в певний спосіб солідаризується з Україною, ризикує сісти в тюрму. Дехто вже сидить.  От такі росіян – нам друзі. Думаю, таких людей поступово має ставати більше. Але чи є їх достатньо, щоб в осяжній перспективі змінити політичний режим у Росії, я не впевнений. Так чи інакше, це історичний процес: або Росія стане нормальною країною, або Росії як такої не буде.

Нагадаємо, вийшов третій номер українського журналу Ukrainian Chicago, на його обкладинці – друга віце-міс конкурсу Міс Всесвіт Діана Гаркуша.

VIDIA


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини