MENU

Голосування за Шокіна внесло нову лінію розділу парламенту - політолог

1147 0

Голосування за кандидатуру Генерального прокурора внесло нову лінію розподілу депутатів парламенту. Так вважає політолог Вадим Карасьов.

“З одного боку, за кандидатуру Віктора Шокіна голосувала переважна більшість депутатів. З іншого, проти такого призначення голосувала велика кількість харизматичних популярних політиків, які є "опініонмейкерами" в українському інформаційному просторі. Зокрема фракції Радикальної партії та Самопомочі в повному складі, а також комбати, група "Самооборони" та деякі інші.

Найбільш яскраві політики урядових партій БПП і НФ зараз працюють переважно поза парламентом - в Уряді, РНБО чи Адміністрації Президента. В той же час РПЛ і Самопоміч має достатньо харизматиків саме в Раді, і вони найбільше виступають із популярними серед виборців ініціативами.Таким чином, формується "Демократична патріотична платформа" всередині коаліції, в той же час кандидатуру Генпрокурора підтримали представники колишньої влади, що дало змогу підозрювати "змову" влади з олігархами” – додає експерт.

“Все виглядає так, що неформальним лідером цієї умовної "Демплатформи" є Олег Ляшко, який своєю полемікою з Президентом після голосування за Генпрокурора, тільки підтвердив свій статус виразника народних інтересів.

Можна прогнозувати нові розбіжності по цій лінії під час голосування за непопулярні рішення від МВФ та при обговоренні мирного плану Порошенка. В обох випадках депутати "Демплатформи" займуть близьку для виборців позицію, якщо навіть залишаться меншості при голосуваннях” - прогнозує Карасьов.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини