MENU

Обзор блогосферы от UAINFO. 12 февраля 2015

1134 0

Дорогие читатели, предлагаем вашему вниманию интересную информацию из мира блогосферы за 12 февраля.

По Минску: прекращение огня до 15 февраля и освобождение заложников. ДОКУМЕНТ

На переговорах в Минске контактная группа договорилась о выводе всех иностранных войск из Украины. Об этом он заявил президент Украины Петр Порошенко по итогам переговоров, сообщает "Интерфакс-Украина". Кроме того, по его словам, украинские пограничники до конца 2015 года должны полностью восстановить контроль над границей с Россией. Он добавил, что ни о какой автономии на востоке Украины или федерализации решения не принимались. По словам Порошенко, Украине на переговорах были выдвинуты неприемлемые условия и ультиматумы, но она на них не поддалась.

Парламент проголосував закон щодо відповідальності за ухилення від мобілізації

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№0922), яким передбачається відповідальність за ухилення від проходження служби цивільного захисту в особливий період чи у разі проведення цільової мобілізації. За відповідний законопроект, який представив у парламенті член фракції «Батьківщина», голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем’якін, проголосувало 238 народних депутатів.

На мінських перемовинах "у нормандському форматі" сторони домовилися про звільнення усіх заручників впродовж 19 днів, про це повідомляє українська служба ВВС з посиланням на Президента України Петра Порошенко. За словами голови держави, українська льотчиця Надія Савченко, яка наразі перебуває у московському СІЗО, є у списках на обмін полоненими. Крім того, Порошенко розповів, що перемир'я на Донбасі буде встановлено опівночі 15 лютого, а через два дні планують розпочати відведення важкого озброєння на Сході України з обох сторін.

Украинская армия деблокировала Дебальцево. ФОТО

Части ВСУ взяли штурмом поселок Логвиново. Тот самый, блокирующий трассу Артемовск- Дебальцево. Остались незначительные очаги сопротивления которые сейчас подавляются. Части батальона "Донбасс" проводят зачистку поселка и прилегающего участка трассы. ПТН -ПНХ со своим окружением Дебальцево.

Аналіз мінських документів без емоцій

Жодного лементу, жодних зойків. Жодних криків про перемогу чи зраду. Просто читаємо документи. Отже. Україна визнала, що не контролює частину власної території. Україна бере на себе соціальні зобов’язання та гарантує виплати з держбюджету населенню цих територій, не маючи на це реальних коштів. Київ зобов’язується визнати результати майбутніх виборах на цих територіях (які вона не контролює) тобто обіцяє визнати легітимність переобрання захарченків, плотницьких et cetera, легітимність яких нині не визнає.

"Треба вірити і боротися, щоб ці домовленості були виконані!" - Тимошенко про Мінськ

Результати Мінських переговорів та зустрічі в «нормандському форматі» є вагомим кроком на шляху до встановлення миру в Україні. Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, коментуючи  результати переговорів у Мінську. Політик висловила віру в те, що «Мінські домовленості будуть втілені в життя та принесуть Україні довгоочікуваний мир». «Ми всі віримо, що коли збираються самміти на такому високому рівні, коли в переговорах про встановлення миру беруть участь лідери таких потужних країн, то домовленості втілюються в життя», - сказала Тимошенко.

На фронте будет перемирие, а санкции против России остаются в силе - эксперт

Переговоры в Минске завершились. Завершились они хорошо, потому что выдержаны два ключевых условия. На фронте будет перемирие, а санкции против России остаются в силе. Певрое очень важно, потому как сохранит жизни сотен украинцев и позволит сфокусироваться на реформах. Второе - ключевое в возвращении Крыма и Донбасса, если мы этого действительно хотим. Ведь по настоящему вернуть свои территории мы не сможем до тех пор, пока Москва не будет разодрана войной между официальными властями и народными республиками российских Новороссий, а с юга их будут подпирать Халифат Кадырова, которому скоро появятся другие спонсоры (и они есть в Эр-Рияде).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини