MENU

Янукович раздаст предвыборную гречку шахтёрам

583 0

Гречка, за яку купують виборців, буває різного масштабу. Це може бути, власне,  гречка. А може бути щось значно масштабніше. Наприклад, закон «Про внесення змін до Закону України Про Державний бюджет України на 2012 рік щодо збільшення обсягу видатків на заробітну плату працівникам вугледобувних підприємств». Його в перший день жовтня підписав президент Віктор Янукович.

Цей документ  передбачає  збільшення фінансового ресурсу на 2,1 мільярд гривень за рахунок збільшення дефіциту державного бюджету,  власне,   «за рахунок облігацій внутрішньої державної позики НАК Нафтогаз України», - повідомляється в пояснювальній записці до урядового проекту поправок до державного бюджету на 2012 рік.

Всі ці мудрі слова значать одну просту річ: міцний господар Янукович передбачив гречки на понад два мільярди гривень у вигляді зарплати шахтарям.

Без зайвих слів: зарплату треба платити. Але де взятии кошти? Нормальний уряд отримує їх  за рахунок збільшення надходжень від ефективної економіки. Як працює економіка від Януковича-Азарова  ми чудово знаємо.

Ненормальний уряд робить це за рахунок репрессивного віднімання грошей у громадян. Наш би так і зробив, але вибори скоро – не можна дратувати електорат. Тож доводиться Януковичу маніпулювати.

Виходить  охрімова свитка. З одного краю відрізав, до другого пришив. Шахтарі отримали свої гроші. Але  інші громадяни втратили. Іншим громадяном не пощастило, бо вони не є електорат Януковича. А шахтарі нібито були його опорою. Тому їх треба задобрити перед виборами.

Та дірку в бюджеті все одно доведеться зашивати. Як буде це робити Янукович – одному богу відомо. Він опинився в ізоляції і йому грошей вже ніхто не дасть.

Мабуть, таки за рахунок репресій. Але вони відбудуться вже після виборів. Принаймні, так собі планує Янукович. Іншого виходу в нього просто нема. Виберемо Партію регіонів і знову відчуємо покращання.

 

 

Андрій НІЦОЙ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини