MENU

Україна розраховує отримати перший транш від МВФ на початку березня - Яресько

1409 5

У разі виконання Україною всіх попередніх заходів, які передбачені програмою розширеного фінансування EFF МВФ, та схваленням Радою директорів Фонду, перший транш надійде до країни в перший-другий тиждень березня, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на міністра фінансів України Наталію Яресько 

"Загалом на 2015 рік передбачена достатня підтримка, щоб відновити довіру", - наголосила міністр, виступаючи на 11-й інвестиційній конференції компанії Dragon Capital в Києві у вівторок.

За словами Яресько, чотирирічна програма передбачає надання Україні $17,5 млрд, а загальний пакет допомоги з урахуванням фінансування інших міжнародних фінансових організацій з країн-партнерів, а також з урахуванням перепрофілювання державного боргу - близько $40 млрд.

"Ця сума дуже складна: $40 млрд. Це не фінальний обсягм", - уточнила глава Мінфіну.

Крім того, Яресько заявила, що як тільки Рада директорів схвалить нову програму, Україна розпочне консультації зі совїми кредиторами щодо перепрофілювання боргу.

Відповідаючи на запитання про єврооблігації на $3 млрд з погашенням у грудні 2015 року викуплених Росією, Н.Яресько зазначила, що ці папери є суверенним боргом.

"Усі наші кредитори є рівними. Ми говоритимемо з усіма кредиторами", - наголосила міністр.

Вона уточнила, що офіційних переговорів з Росією із цього приводу не було.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини