MENU

Американский коммандос будет ловить Януковича, как африканского диктатора - блогер

1572 1

Джозеф Коні – кривавийлідер повстанського угруповання зУганди «Господня армія опору» переховуєтьсяу джунглях Африки від урядовихвійськ.

Віктор Янукович – ПрезидентУкраїни, живе в палаці в Межигір"ї іуспішно контролює всі силовіструктури.

Джозеф Коні спеціалізуєтьсяна викрадені дітей. Хлопці стають бійцямибандитських загонів, дівчата потрапляютьв сексуальне рабство.

Віктор Янукович декларує верховенство права, вибудувавсильну вертикаль влади, змінив Конституцію.Головні політичні конкуренти сидять ув'язниці.

Здавалося, нічого спільногоміж цими двома людьми немає. Якби неодна деталь.

Або ще точніше – одналюдина.

Американський сенатор відОклахоми і член Республіканської партії– Джеймс Інхоф.

Саме він ускладнивжиття Джозефа Коні та Віктора Януковича.

У2011 році під тиском громадськості тазусиль сенатора Інхофа уряд США вирішивдопомогти жителям країни звільнитисявід кривавого терору «УгандійськогоГітлера», жертвами якого на той час вжестали понад 40 тисяч дітей.Президент СШАБарак Обама відправив перших 100 командосв Африку з метою заарештувати або знищитиДжозефа Коні. Боротьба за таке рішеннятривала декілька років. І кожного разуяк хтось в Америці забував про злодіянняв Уганді, сенатор Джеймс Інхоф невпиннопро це нагадував.

У 2012 році СенатСША прийняв резолюцію по Україні. ДжеймсІнхоф став її співавтором. Як сказанов тексті документу влада повинна негайновипустити Юлію Тимошенко з – за грат іприпинити вибіркове правосуддя.

УкраїнськеМЗС зробило спробу применшити значеннярішення Сенату США, мовляв, приймали«не за процедурою». Що ж, їхнє право.

Уджунглях Африки свого часу також булиневдоволенні висадкою командос. Втім,військова операція розпочалась і вжезараз можна прогнозувати, що урядовівійська Уганди за підтримки американціврано чи пізно впіймають кривавогобандита Джозефа Коні.

До більшжорстких рішень по Україні справа покине дійшла. Українська влада, хоч і порушуєзакон, проте, слід визнати не так відвертота нахабно як бандити в Уганді. Втім, заумов подальшого згортання демократії,розправи над незалежними ЗМІ тапереслідування опозиції, офіційномуКиєву очікувати на якесь послабленнятиску не варто.

77 – ми річний сенатор– республіканець Джеймс Інхоф наприкладі справи «Угандійського Гітлера»довів, що не звик відступати на півдорозі.

Міжнародний кримінальнийсуд в Гаазі вже видав ордер на арештКоні. Досьє на Віктора Януковича показовозбирає лише українська опозиція.

Можнащиро сподіватися, що українці з власнимпрезидентом дадуть раду самі, безбудь-якого зовнішнього втручання.

Янукович не Коні? Україна не Африка?

 

Мирослав ОТКОВИЧ 



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини