MENU

Закостеніла філософія життя українців: все має владнати держава

4016 0

Х**ло нас не переможе і рашиські війська також. Бо єдине, що здатне зруйнувати українську державу, - глибокі "ліві" переконання її громадян. Чим опікуються, наприклад, українські депутати обговорюючи бюджет. Думаєте тим, як дерегулювати економіку, зменшити податковий тиск, відкрити можливість для самозайнятості громадян, ввести електронне урядування, збалансувати держбюджету, щоб не доводилося друкувати гроші і таким чином підривати курс гривні? Фіг! Більшість з них, незалежно чи це блок Ляшка, "Батьківщина", БПП, Опоблок, "Самопоміч" - навіть про це не замислюються. Головна тема - індексації зарплат, пенсій, нові пільги, і все нові і нові видатки з держбюджету.

І в цьому українські депутати дійсно виразники настроїв своїх виборців, які свято впевнені, що "держава", "влада" має дбати про все в їхньому житті - чи взяв дурний кредит не маючи прибутків, чи захворів, чи сусіди затопили, чи машину розбив - все має владнати держава. Вона ж має тебе вивчити, незалежно від того, чи маєш хоч якийсь хист, та придумати тобі роботу, бажано не дуже важку. Потім знайти житло і дати грошей на діток, якщо не навчила користуватися презервативом. От така нехитра філософія життя. І пофіг, що емпіричний досвід доводить, що цього в природі не існує - головне галасливо вимагати.

Між тим все, що дійсно зобов'язана держава за наші податки - забезпечити людям безпеку, справедливе правосуддя і захист від зовнішньої загрози. До речі, цим вона зараз якраз у нас і змушена займатися. А витрати на всілякі пільги відмінникам виробництва і почесним ударникам просижування стільців в держустановах - це "рюшики". Якщо на це є надлишок грошей - то можна. Коли є надлишкові кошти, то розподілення і розкрадання соціальних виплат перетворюється в окрему галузь економіки і дозволяє каналізувати туди нездар і надлишкову робочу силу. А якщо немає - то подбай про себе сам. Пошук роботи, харчів і житла для громадян в зобов'язання держави не входять - тут кожен сам собі раду дає останні 5 тисяч років. І всі спроби цей принцип якось змінити призводили тільки дото, що життя у місцях найбільш радикальних спроб робилося вже геть нестерпним. Але ж це занадто жорстка правда для наших людей. Варто про це сказати, як відразу вискакує орда "захисників народу" з фантастичними вимогами дати достатньо хліба і видовищ.

От і виходить, що замість зосередитися на невідкладних завданнях порятунку економіки і забезпечення безпеки та судової справедливості, Рада і уряд безкінечно вигадують, як діряву ковдру бюджету розтягнути на всі забаганки, які нашій країні елементарно не по кишені. Сміливості відмовитися від того, що тягнути неможливо, ні в кого не вистачає - бо це дійсно "кулявлоб". Зрозуміло, що політики, які скажуть людям правду, вдруге свої посади не отримають.

Ольга ЛЕНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини