MENU

Стадіон «Старт» не забудують

7364 0

 
Депутати Київської міської ради проголосували за повернення до міських земель території стадіону «Старт» і таким чином зробили неможливою його забудову.
 
Про це повідомила голова Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 р., член фракції «Батьківщина» в Київраді Тетяна Меліхова.
 
«За» проголосувало 84 депутати.
 
Меліхова як ініціатор проекту рішення зауважила, що сьогоднішній день став визначним для комісії з питань перевірки легітимності рішень колишньої Київради.
 
«Поряд з порятунком Гостинного двору, маємо ще одну значну перемогу: Київрада підтримала ініціативу комісії та киян у нашій спільній боротьбі із забудовником визначного об’єкту Києва - стадіону «Старт»,  - сказала вона.
 
За словами депутата Київради, це місце «має для киян мало не сакральне значення, адже саме на стадіоні «Старт» у 1942 році відбувся легендарний «матч смерті», де команда киян перемогла німецьку футбольну команду».
 
«Для Києва це місце є не просто рядовим спортивним об’єктом, а місцем пам’яті й перемоги над ворогом. Сьогоднішнє голосування є теж перемогою над ворогом – над забудовником», - заявила Меліхова.
 
Йдеться про відміну рішення Київради від 26.02.2010р., яким забудовнику (ТОВ «Голден Хаус») було передано в оренду земельні ділянки загальною площею 4,83 га для комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону «Старт», будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу із приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгом на вул. Шолуденка, 26-28/4 у Шевченківському районі м. Києва. 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини