MENU

«Батьківщина» добиватиметься ухвалення законів щодо децентралізації - Кириленко

5527 0

Фракція «Батьківщина» добиватиметься на наступному пленарному тижні ухвалення законів щодо децентралізації.

Про це на брифінгу повідомив народний депутат від «Батьківщини» Іван Кириленко, повідомляється на офіційній сторінці партії "Батьківщина" у "Фейсбуці".

«Ми будемо добиватися на черговому пленарному тижні прийняття законів щодо фінансування громад, змін до Бюджетного і Податкового кодексів, будемо ставити питання землі», - сказав він.

За його словами, у середу Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект, який вирішить, за умови прийнятий в цілому, питання зайнятості близько 4 млн. сільських жителів.

Цей документ передбачає надання трудового стажу людям, які працюють у своєму особистому домогосподарстві, а надлишки продукції продають на організованому ринку.

«По суті, домогосподарства залишаються поза межами аграрного бізнесу, поза межами трудової зайнятості і соціального захисту. Цим законом ми даємо робоче місце на селі. Робоче місце селянина - на його подвір’ї», - сказав він.

Також депутат від «Батьківщини» зазначив, що ще один законопроект, який розширює повноваження сільських громад, їхні фінансові можливості, на жаль, вчора не набрав відповідної кількості голосів.

«Цим законопроектом розширюються можливості використання коштів сільської громади. Ми показали додаткові джерела надходження до місцевих рад», - наголосив він.

Крім того, за словами Кириленка, одним із законопроектів пропонується передавати землі запасу і резерву в розпорядження місцевих громад.

«Ми пропонуємо передавати землі запасу і резерву в розпорядження місцевих громад через механізм аукціону. У кожному селі сьогодні проживає щонайменше 4-5 фермерів. Загалом - понад 40 тис. фермерських господарств. І на аукціоні, хто з них запропонує кращі умови оренди для місцевої громади, той і отримає право брати ці землі. Я не бачу тут можливостей для  корупції», - підсумував він.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини