MENU

«ДНР» відбере шахту ім. Засядько у Звягільського?

6436 0

Шахта ім. Засядька у Донецьку була одним з небагатьох дійсно прибуткових підприємств вугільної галузі в Україні. Не дарма ж саме його вже давно арендував старійший серед регіоналів Юхим Звягильський. Відбувалася ця аренда по такій самій схемі (як?) і зараз, коли місто опинилося під контролем ДНР.

При цьому шахта була одна з найбільш смертоносних у країні. За моїми підрахунками у період з 1999 року на ній загинуло не менше 300 людей. Немає сумніву, що відбувалося це через хижацьке та споживацьке ставлення господарів до шахтарів та технології видобутку вугілля. Нехтування технікою безпеки та корупція у контролі за нею було загальновідомим фактом у всьому Донецьку.

Щодо самих шахтарів, то вони, незважаючи на такі умови, трималися за робочі місця зі зрозумілих більшості причин.

Після останньої трагедії підприємство зупинилося, вірніше не працює на видобуток. І майбутнє його абсолютно не зрозуміле, що стане черговим ударом по тисячам донеччан.

Один з працівників шахти Засядько (звісно не називаю) розповів мені про ситуацію на підприємстві. Він був саме на ділянці, де відбувся вибух, вже після трагедії. З цієї інформації зрозуміло, що на "покаранні винних" у аварії керівництво ДНР збирається зробити собі піар-кампанію. (Хоча очевидно, що нехтування техніки безпеки раніше, за "влади" терористів перетворилося на її повну відсутність.) Керівника шахти демонстративно вели у кайданах. Не виключено, що під це все шахту (або її частину) хтось "відіжме". На прохідній висить величезний плакат із співчуттями від ВВП. При цьому списка загиблих ніде не оголошують і не вивішують, як це було раніше.

Olexandr Demchenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини