MENU

Від уряду та РНБО вимагають звіту щодо застосування санкцій проти Росії

4301 2

Фракція «Батьківщина» вимагає звіт уряду і РНБО щодо того, чому Україна досі не застосувала санкцій проти Російської Федерації як країни-агресора. Про це сьогодні повідомив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Євтушок у кулуарах парламенту.

«Ми просимо весь світ застосувати санкції щодо Росії, а самі, власне кажучи, не застосовуємо ці механізми. Тому наша позиція, позиція Юлії Тимошенко - звіт у стінах парламенту керівництва РНБО та уряду», - сказав він.

Депутат також пояснив позицію фракції «Батьківщина» щодо проекту постанови «Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування», а також законопроекту про внесення змін до статті 10 Закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Він заявив, що фракція вимагає на засіданні коаліції обговорити ці питання. А так поспіхом вносити у парламент і вимагати через певний тиск ухвалення цих законів - це неприпустимо», - зазначив Євтушок.

На його думку, це гострий закон, і в ньому є багато запитань: «Як до тих, хто має нести відповідальність за контроль кордоном, як до тих, хто має нести відповідальність за порушення тиші від 15 лютого».

Член фракції «Батьківщина» нагадав, що понад 1000 разів було порушено режим тиші, і що «було застосовано ту зброю, яка чітко зафіксована в Мінських домовленостях».

«Ми бачимо, що Росія не виконує домовленостей. І наша принципова позиція: ми маємо детально вивчити дані документи, обговорити на засіданні всієї коаліції і тоді приступити до розгляду питань у парламенті», - зазначив він.

За словами народного депутата, лише після широкого обговорення, після отриманні всіх відповідей від уряду та Ради безпеки РНБО та розуміння реального виходу з ситуації «Батьківщина» голосуватиме за запропонований президентом законопроект.

«Якщо ж будуть певні ризики щодо Національної безпеки, щодо подальшої ескалації конфлікту, фракція цього робити не буде», - наголосив Сергій Євтушок. 

Він також нагадав, що «Батьківщина» пропонує негайно заслухати у Верховній Раді питання про ратифікацію Римського статуту та звернення України до Гаазького трибуналу щодо притягнення до відповідальності всіх високопосадовців РФ, які несуть персональну відповідальність за початок і продовження агресії проти України.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини