MENU

Завод Ахметова в Єнакієвому – поза чи понад законом?

6948 5

Нещодавно отримали листа від Міністерства юстиції України стосовно чергового інвестиційного спору. Британський інвестор вимагає в України повернути його компанії гроші, що держава заборгувала із відшкодування ПДВ. Щодо його сум є навіть рішення українських судів, виконавчі листи, як визнає Мінюст, знаходяться на виконанні у ДКСУ.

 

Але грошей не буде, пише інвестору заступник міністра Антон Янчук, оскільки компанія зареєстрована на неконтрольованій владою території, а тому, УВАГА:

 

"...Питання перерахування коштів згідно з зазначеними виконавчими листами розглядатиметься після повернення окупованої території під контроль органів державної влади або у разі переміщення установи з тимчасово неконтрольованої на контрольовану територію".

Та що там іноземні інвестори. Є факти відмови у виплаті допомоги із вагітності та пологів молодим мамам із Західної України на тій лише підставі, що підприємство, де вони працювали, зареєстровані на неконтрольованій території.

 

Та не до всіх наша оновлена влада така сувора. Має улюбленців. Як Єнакієвський металургійний завод, про який я вже неодноразово згадував. Він і на сьогодні зареєстрований у Єнакієвому.

 

Там не тільки успішно відновили виробництво на окупованій території, але й успішно отримують з українського бюджету відшкодування ПДВ. Як стверджує фіскальна служба, Публічне акціонерне товариство "Єнакієвський металургійний завод" у січні 2015 отримало із бюджету відшкодування ПДВ у розмірі 56.8 млн грн.

 

Ось такі у нас реформи. Така боротьба з олігархами.

Ігор ГОЛОВАНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини