MENU

До конца года мы поднимем пенсию на 334 грн. - Яценюк

618 1

У понеділок, 8 жовтня2012, голова Ради Об’єднаної опозиції«Батьківщина» Арсеній Яценюк під часзустрічі з жителями Херсонщини представивзміни в соціально-економічній сфері,які Об’єднана опозиція проведе післяперемоги на виборах.


Арсеній Яценюк нагадав,що перед президентськими виборами Янукович у своїй програмі обіцявпідвищення пенсій. Проте владноюпенсійною реформою було підвищенопенсійний вік для 15 млн жінок, скороченопільги, збільшено необхідну кількістьроків для отримання стажу і відповіднихпенсій. «Фактично, вони зменшили пенсіюв середньому на 10% від того, що отрималиб пенсіонери, якби реформа не проводилась»,- додав він.


За його словами, першерішення Об’єднаної опозиції в новомупарламенті щодо пенсійного забезпечення- скасування пенсійної реформи Азарова-Тігіпка-Януковича.


Наступний крок «Батьківщини» - ухвалення закону, якийпередбачає перерахунок пенсій для 10млн українських пенсіонерів, які заразотримують мінімальну пенсію, і збільшенняїї в середньому на 334 грн через перерахуванняпенсій. «Востаннє пенсію перерахувала Юлія Тимошенко в 2008 році. Ми їх перерахуємоу 2012 році і в середньому збільшимо на334 грн. Адже ціни за 6 років виросли, аваша пенсія - ні», - наголосив АрсенійЯценюк.


Також, підкреслив він,необхідно встановити справедливістьу пенсійній системі. «Чиновники заразотримують пенсію у 5-10 разів вищу, ніжмільйони людей, які працювали рокамина підприємствах чи фермах. Відповіднодо нашого закону буде встановленооднаковий порядок нарахування пенсій- 65% від базового рівня заробітної плати»,- додав голова Ради Об’єднаної опозиції.


«Ми вже сьогодні думаємо,яка буде пенсія і Пенсійний фонд через10-15 років. Тому ми введемо додатковийрівень пенсійного забезпечення -накопичувальну систему, яка дастьможливість молодим людям, яким сьогоднідо 35 років знати, що у них буде не простовиживання, а нормальне життя на тупенсію, яку вони отримуватимуть», -підкреслив Арсеній Яценюк.


Наступним пунктомсоціальної програми Об’єднаної опозиції,за словами Арсенія Яценюка, є підвищенняпрожиткового мінімуму із близько 1000 до2400 грн.


Кошти на реалізаціюсоціальних програм Об’єднана опозиція планує за рахунок створення робочихмісць. Для цього насамперед буде скасовановладний Податковий кодекс. «300 тиспідприємців просто закрили свій бізнес,а мільйон підприємців пішли в тінь післяйого прийняття цього Податковогокодексу», - додав він.


Натомість, підкреслив Арсеній Яценюк, новий парламент ухвалитьКодекс економічного розвитку, якимкількість податків буде скорочено до7 із нинішніх 135. «Ми покажемо, що у насможе бути некорумпована податковасистема, що ми можемо мати систему, якастворює робочі місця і дає можливістьлюдям працювати та заробляти», - додав Арсеній Яценюк.

ua-vybory-2012 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини