MENU

Штабы Партии регионов начала охранять милиция

690 2

«Міліціяміста Ужгорода здійснює цілодобовуохорону приміщення, у якому знаходитьсяУжгородський міський партійний осередок Партії регіонів. Щоправда, охорону ведене міліція охорони, а патрульно-постоваслужба, яка підпорядкована іншомупідрозділу – міліції громадськоїбезпеки, якій не властиві охоронніфункції», -об этом сообщается на странице Гражданскойсети ОПОРА.


«В особистому спілкуванні на місці зпрацівниками органів внутрішніх справОПОРА довідалась, що вони охороняютьприміщення партії, від, дослівно –«бандитів». На уточнююче запитання –чи є міліціонери представниками службиохорони, ті відповіли ствердно.


За інформацією працівників закладів,що знаходяться  поруч партійногоофісу, міліціонери  стаціонарночергують біля входу у приміщенняпартійної організації з 9 жовтня 2012 рокудо сьогоднішнього дня. В чергуванніберуть участь від двох до трьох працівниківміліції, а у нічний час кількістьміліціонерів може зменшитися до одного.В тому, що міліціонери є представникамипатрульно-постової служби, можнапереконатись з вигляду їх форменогоодягу, шевронів та посвідчення, яке булонадане представникам ОПОРИ на їхпрохання.


Вночі міліціонери  інколи ведутьспостереження за офісом партії зрозташованої перед будівлею автомобільноїстоянки. Сидячи у  приватному автомобіліз державним номерним знаком 137-89 РЕ.Здебільшого, працівники міліції, будучиу службовій формі, переглядають у салоніавто кінофільми через портативнийкомп’ютер.


Ці обставини  викликають щонайменшездивування. Адже, згідно нормативно-правовихактів, одним з яких є Статут патрульно-постовоїслужби міліції, остання займаєтьсявиключно охороною  громадського порядку, безпекою і боротьбою з правопорушеннями  на  вулицях, площах, в парках, на транспортнихмагістралях, портах, в аеропортах таінших  громадських  місцях,  а також охороняє громадський порядок припроведенні  масових заходів, ліквідаціїнаслідків аварії, катастрофи, стихійноголиха.


Звичною формою несення служби працівникамипатрульно-постової служби міліції єпіше або автомобільне патрулюваннямісцевості, згідно з маршрутним листомпатрулювання. Довжина пішого маршрутунаряду міліції може складати від 1 до1,5 кілометрів. У згаданому нами випадку,наряд увесь час перебуває на одному йтому самому місці – під вітринами офісу Партії регіонів.


Стаціонарна форма несення службипрацівниками міліції цієї службипередбачена, вона називається постовою.Щоправда, статус поста передбачаєвиключно охорону порядку на територіїз визначеним центром та межею, радіусякої не перевищує 300 метрів. Здійснюютьсявона з метою попередження та припиненняправопорушень. Але жодним чином охоронапорядку не відноситься до заходів зохорони об’єктів, що властиво іншимпрацівникам міліції, а саме Державноїслужби охорони при УМВС України.Положенням про державну службу охоронипередбачено, що така діяльністьздійснюється на договірних засадах, іпередбачає охорону об'єктів та іншогомайна державної, колективної та приватноївласності.


Аби розібратися  у підставах дляохорони офісу Ужгородської партійноїорганізації Партії регіонів, формінесення охорони та наявності постівбіля офісів інших політичних сил, ОПОРАзвернулася до Ужгородського міськоговідділу міліції. У наданні інформаціїщодо цього тимчасово виконуюча обов’язкиначальника відділу зв'язків з громадськістюУжгородського МВ УМВС в Закарпатськійобласті відмовила.


З цими ж запитаннями  ми звернулисядо завідувача сектором у зв’язках згромадськістю управління МВС Українив Закарпатській області Ганни Валюк. Увідповідь ми отримали коментар, щостаном на 16 жовтня жодні заходи щодоохорони офісу Ужгородської міської Партії регіонів не проводяться, а,відповідно, мови про стаціонарний постбути не може. Офіс партії знаходитьсяв межах маршруту патрульно-постовоїслужби, тому працівників міліції можначасто зустріти на цій території. Такихпатрулів в місті є багато, а їхні маршрутирозроблені таким чином, аби покриватимаксимальну територію міста, тож, логічнощо один з них охоплює і територію, дезнаходиться приміщення Партії регіонів.Це саме стосується й охорони іншихпартійних офісів на території містаУжгород.


За коментарями  ми звернулись допредставників міської Партії регіонів,які запевнили нас, що жодних заяв доміліції, з проханням здійснювати будь-якуохорону приміщення не писали. Але в тойже час вони не заперечили те, щопредставники правоохоронних органівчасто знаходяться перед входом допартійної організації. До того ж,представникам ОПОРИ було зазначено, щоостаннім часом в Ужгороді стали доволічастими випадки хуліганства з бокуневідомих осіб по відношенню до приміщенняпартії та символіки, яка розміщена передприміщенням та в місті вцілому.


За підсумком, отримана нами від міліціїофіційна інформація суттєво не збігаєтьсязі свідченням міліціонерів, з якимиОПОРА спілкувалась біля офісу партії,які були задокументовані разом з данимиїхніх посвідчень; свідченнями працівниківзакладів, які розташовані поблизу офісупартії; присутність міліціонерів незаперечили представники міськоїпартійної організації; та, що важливо,нашими особистими неодноразовимиспостереженнями.


З усього можна  зробити висновок, щоужгородська міліція за відсутностіофіційних  підстав та договорів,охороняє офіс партійної організації силами нарядів патрульно-постовоїслужби. А це, в свою чергу, виглядає яксамоуправство, зловживання державнимиресурсами та нераціональне використанняслужбових засобів, покликаних забезпечуватизахист життя,  здоров'я, прав і свободгромадян від протиправних посягань.


Громадянська  мережа ОПОРА сподівається,що наведена нами інформація зацікавитькомпетентні  контролюючі органидержави та відділ внутрішньої безпекиГУ УМВС України  в Закарпатськійобласті», - пишет ОПОРА.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини