MENU

Лидера студенческой «Свободы» отпустили под подписку

360 0

17жовтня 2012 року на Лісовому масивіслідчо-оперативна група міліції затрималаодного з керівників Київської «СтудентськоїСвободи» Михайла Кублія, коли він виходивзі свого під’їзду. Четверо міліціянтівпри затримані заявили, що Михайлоперебуває в розшуку у кримінальнійсправі щодо зриву українофобськогофільму «Матч». Свободівця доправили уГоловне слідче відділення УМВС у Києвіна Володимирській,15.

Міліціянти заявили, що МихайлоКублій перебуває в розшуку, оскількине з’являвся на допити. Проте свободівецьжодної повістки не отримував.

Підчас допиту міліціянти повідомили, що усправі про зрив українофобського фільму«Матч» та демонтажу незаконно спорудженогопаркану Московського патріархату упарку «Перемога» статус Михайла Кубліязмінено зі свідка на обвинуваченого(за статтею 296 частина ІІ Кримінальногокодексу України).

Під час допитуМихайло Кублій скористався своїмконституційним правом в присутностіадвоката відмовитися надавати показиправоохоронцям.

Зачитавшиобвинувачення, слідчий заявив, щонаступний допит у цій справі призначенона п’ятницю на 17:00. Михайла Кубліявідпустили під підписку проневиїзд.

«Свобода» розцінює цю подіюяк брутальний тиск правоохороннихорганів на одну з ключових опозиційнихсил під час виборів.

Нагадаємо, 11жовтня о 7:30 у Хмельницькому працівникиміліції біля помешкання затримали члена ВО «Свобода»  Віктора Бурлика. Окрімтого, правоохоронці напали на свободівкуАню Литвинюк та абсолютно безпідставнонамагалися доправити її у відділок. Цевідбулося на наступний день післяпікетування обласного управління СБУ,яке провела Хмельницька «Свобода».

9жовтня працівники «Беркута» напали насекретаря Івано-Франківської міськоїради свободівця Руслана Марцінківа.

 

Yuriy Syrotyuk 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини