MENU

Попов не хочет закрывать экологически опасный завод в центре Киева — Бригинец

483 1

Асфальтний завод КП «Автодорсервіс» має дозвіл забруднювати повітря Оболоні до середини 2013 року. На думку влади, ці викиди абсолютно нормальні і не перевищують допустимих норм.

Про це йдеться у відповіді Державної екологічної інспекції України на моє звернення щодо забруднення навколишнього природного середовища асфальтовим заводом на межі Оболонського та Подільського районів по вул. Куренівській, 16.

З відповіді Інспекції складається враження, що викиди заводу ледве не корисні для здоров’я. Адже якщо підприємство не перевищує граничнодопустиму норму забруднюючих речовин, то які до нього можуть бути претензії. Дійсно, яке має значення думка людей, які скаржаться на сморід і вимагають закриття чи перенесення за межі Києва підприємств, що забруднюють повітря.

Нещодавно, на проханням киян я звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою надати доручення відповідним службам заборонити діяльність заводу на межі Оболонського та Подільського районів на вул. Куренівська, 16, оскільки викиди згаданого заводу псують повітря та руйнують екологічний баланс практично в центрі столиці.

Факт екологічної шкоди очевидний, скарги мешканців району існують, але владі, як бачимо, цього не достатньо. В попередньому листі КМДА повідомила, що це підприємство  не є основним джерелом забруднення повітря в Оболонському районі. Цього разу КМДА посилається на те, що завод має дозвіл на діяльність до середини 2013 року і не вбачає в діяльності підприємства порушень екологічних норм. Тобто про бажання громади щодо закриття заводу навіть не йдеться.

Варто зауважити, що і в Європі, і в більшості навіть малих міст України всі асфальтові заводи давно закриті або винесені за межі міста, тільки Київ продовжує використовувати муніципальний екологічно небезпечний об’єкт.

Як відомо, Оболонський район Києва є одним із найбільших промислових районів столиці України, що спричиняє значне антропогенне навантаження на навколишнє середовище. На території району знаходиться 72 великих промислових підприємства, що здійснюють виробничу діяльність у дев’яти галузях господарства.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини