MENU

Суд запретил строительство возле Софии Киевской

371 0

Суд за Софію виграно!

Сьогодні апеляційний господарський суд у м. Києві залишив у силі рішення Госпсуду, яким скасовувався земельний дерибан буферної зони пам’ятки всесвітнього значення – собору св. Софії у Києві.

Що це значить?

У злочинного забудовника, що руйнував Софію, забрали землю.

Яка юридична суть рішення?

Госпсуд свого часу визнав протиправним і постановив скасувати пункт 65 рішення Київської міської ради №419/1829 від 15.07.2004р. "Про надання і вилучення земельних ділянок та припинення права користування землею", котрим забудовнику – компанії «Інвестиційно-Будівельна Група» - надавалася ділянка у кварталі через дорогу від огорожі собору.

Нагадаю, землю в буферній зоні пам’яток всесвітнього значення не можна роздавати без погодження з Верховною радою; будувати на цій землі можна, лише узгодивши проект з ЮНЕСКО. Звісно, такими бюрократичними тонкощами забудовник не обтяжував себе, а ломився напролом, а саме – через найпринциповішу в світі Київраду.

Це вже потім були спроби фальсифікувати погодження ЮНЕСКО, наймати братків, а також братків-депутатів від ПР, щоб захистити протиправне будівництво.

Що це значить?

Що потрібно збирати кошти на якомога скоріший демонтаж того, що вже встигли звести на украденій землі. Звісно, ні на яку компенсацію забудовник не може розраховувати, так як будував здебільшого протягом дії приписів прокурора, інспекторів Держкультспадщини, заборон суду тощо. Гроші лише треба буде потратити на дизель для роботи гідромолотів;)

Звісно, забудовник так просто не дасться. Буде ще оскаржувати в касації, але – рішення вже вступило в силу. Отже, зараз треба не втрачати час.

Отож, вітаю усіх захисників Міста і української старовини з перемогою!

 

Igor Lutsenko

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини