MENU

Украинские суды не работают, будем обращаться в европейские - Яценюк

981 4


«Після проходженнявсіх судових процедур, ми звернемосьдо Європейського суду з прав людини ібудемо встановлювати законність вєвропейському суді, раз українські судине працюють», - заявив Арсеній Яценюкпісля судового засідання у справі запозовом «Батьківщини» проти ЦВК щодофальшування виборів у 132 окрузі.

АрсенійЯценюк повідомив, що вимагав у судівитребувати всі оригінали чи завіренікопії протоколів ОВК №132: «ЦВК має двакомплекти протоколів по 33-х дільницях.Один комплект протоколів, який є у кожноїз партій, кожного члена ОВК, який встановивперемогу кандидата від опозиціїКорнацького».

«Є інший комплектпротоколів, який принесли до ЦВК. Віннаписаний однією людиною. Всі підписипід ним сфальшовані, всі цифри сфальшовані.На підставі саме цих протоколів ЦВКхоче винести рішення щодо передачіперемоги пану Травянку». Проте, судвідмовився долучити ці протоколи досправи. «Як можна встановити фактичніобставини і матеріали справи, не маючипротоколів? Якщо суд неупереджений, товін повинен був залучити протоколи якосновні докази в цій справі.Зрозуміло,чим цей суд завершиться. Але при цьомуми все одно пройдемо всі судові процедури.Ми пройдемо судові процедури у Вищомуадміністративному суді. Всі цих 5 справзавершаться рішенням Європейськогосуду з прав людини. Ні Засуха, ні Травянко,ні Губський не отримають мандатидепутатів Верховної Ради», - підкресливвін.

Арсеній Яценюк нагадав, щоопозиція подала позови по всіх «проблемних»округах, де перемога кандидатів відОб’єднаної опозиції це підтверджуєтьсяпротоколами ДВК. «Судова система, нажаль, знаходиться під контролемперсонально Януковича і його адміністрації,а не під контролем закону і Конституції.Ми повинні пройти всі судові інстанціїв Україні для того, щоб звернутись доЄвропейського суду з прав людини. РішенняЄвропейського суду з прав людини такождасть нам притягнути членів ДВК, ОВК іЦВК і суддів до відповідальності заспотворення волевиявлення українців».

 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини