MENU

В Верховной Раде теперь будет только 189 «регионалов»

1417 2

Запровадивши змішану виборчу систему, Партія регіонів прагнула повторити успішну комбінацію Леоніда Кучми зразка 2002 року. Тоді, попри те, що «Наша Україна» здобула на виборах реальну перемогу, прокучмівська більшість була сформована за рахунок переможців на мажоритарних округах, пише ua_vybory_2012.

Одначе уже перші підрахунки результатів виборів 28 жовтня цього року переконливо засвідчили: Партії регіонів не вдається здійснити свої амбітні плани. Адже навіть за найоптимістичнішими для регіоналів прогнозами, партія влади здобуває максимум 74 народних депутати за списками, і ще 115 – у мажоритарних округах.

Загалом – 189 обранців, що надто замало для формування власної більшості і геть недостатньо для обрисів конституційної більшості у 300 голосів.

Паралельно з'ясовується і той факт, що ця перемога насправді має гіркуватий присмак і лишень маскує неприємну тенденцію.

«Регіонали», як то усі й інтуїтивно відчували, – навіть попри фальсифікації, суттєво втрачають підтримку. Якщо на виборах 2006 року вони зібрали понад 8 мільйонів голосів, то на виборах 2012 року – з тяжкою бідою (себто з усіма фальсифікаціями) – трохи більше ніж шість мільйонів. Себто мінус два мільйони голосів виборців.

Можна, звісно, пригадати, що 2006 року явка виборців була вищою. Але неявка виборця Партії регіонів на дільницю – це свого роду також голосування. Протестне голосування – ногами… Ще один вельми неприємний для партії влади факт – їй не дістався жодний столичний мажоритарний округ! Всі до одного її столичні ставленики – програли…


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини