MENU

Пустые бюллетени заполняли в пользу Журавского прямо на коленях

1134 1

Прокуратура порушує карну справу через зіпсовані 402 бюлетені в окрузі N223?

Хочу звернути увагу, для прикладу, в окрузі N66 на Житомирщині зіпсовано 2800 бюлетенів (дані відповідно до протоколу). Можливо, і там варто дізнатися, чому така велика кількість попсованих бюлетенів? А також переглянути усі інші випадки, коли зафіксована надмірно велика кількість зіпсованих паперів? Це хтось аналізував?

Пригадуєте, була інформація, що дані з окружної виборчої комісії N66 на Житомирщині, де переміг колишній заступник Черновецького – Віталій Журавський, відрізняються на сайті ЦВК і у протоколі? Наша знімальна група отримала пояснення, чому так трапилося. Пояснень виявилося два.

Отже, відповідно до інформації сайту ЦВК, кількість виборців, що отримали бюлетені – 97 тисяч, а відповідно до протоколу – 102 тисячі (на цьому окрузі на 3 тисячі голосів переміг ініціатор законопроекту про наклеп Віталій Журавський). В ОВК кажуть, що на сайті ЦВК не має інформації про тих, хто проголосував вдома (їх 6 тисяч), а у ЦВК інформують, що на їхньому сайті не було зазначено спочатку про кількість виборців з кількох дільниць.

І ще – на окрузі N66 спостерігачами «ОПОРИ» було зафіксовано низку відеопорушень. Найяскравіші з них – представники виборчих дільниць в ОВК трохи не на колінах заповнюють протоколи, на яких нічого немає, окрім підписів та печатки, а деякі інші приїхали до ОВК просто з печатками, що заборонено законодавством.

 

Сергій АНДРУШКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини