MENU

Для освобождения Юлии Тимошенко оппозиция проведет референдум

592 3

  

Опозиція ініціюватиме Всеукраїнський референдум з питання скасування статті 365 Кримінальногокодексу України, за якою засудженоекс-прем’р-міністра, лідера партії «ВО«Батьківщина» Юлію Тимошенко.


Про це повідомляєпрес-служба Київської партійноїорганізації «Батьківщина», посилаючисьна керівника, народного депутата ЮріяОдарченка.


«Ми ініціюємоВсеукраїнський референдум з питанняпро скасування статті 365 Кримінальногокодексу України. Як тільки ця статтябуде скасована – Юлія Тимошенко вийдена волю. Так, ми розуміємо, що ніде усвіті не проводили референдум длязвільнення однієї людини, але ситуаціяв Україні критична», - стверджує депутат.


Як йдеться у повідомленні,ініціатива відбуватиметься абсолютнолегітимно і законно, відповідно доКонституції України, чинного закону«Про всеукраїнський та місцевийреферендуми» та, проголосованого 6листопада ц.р. Верховною Радою  новогоЗакону України «Про всеукраїнськийреферендум». До того ж процес звільненняТимошенко шляхом  народноговолевиявлення може стати прецедентому політиці, адже  ніде у світі непроводили референдум для звільненняоднієї людини.


«Незалежно від того,чи підпише Президент новий закон прореферендум чи ні, але за будь-якихобставин ми ініціюватимемо проведеннянародного волевиявлення щодо скасуванняу кримінальному кодексі репресивної365-ї статті «перевищення влади абослужбових повноважень», за якою «берії»з Банкової кинули за грати Тимошенко»,- заявляє головний ініціатор референдумуЮрії Одарченко.


Він також пояснює, щовідповідно до Конституції України таобох законів про референдум (нині діючогота ще не підписаного) народ має правона референдумі приймати закони, вноситизміни до законів, або скасовуватибудь-які законодавчі акти. Таким чином,ст. 365 Кримінального кодексу України,за якою було засуджено Юлію Тимошенкодо 7 років ув’язнення – не виключення,і питання щодо декриміналізації цієїстатті  на законних підставах можебути  винесене на народне обговорення.


Згідно чинного тапроголосованого Радою законів прореферендум, для призначення референдумунеобхідно зібрати 3 млн. підписівгромадян. При цьому у не менш, як у 2/3областей має бути зібрано не менше ніжпо 100 тис. Підписів.


За новим Законом «Провсеукраїнський референдум» (проголосований ВРУ 6.11.2012р) для проведенняреферендуму необхідно провести збориза участю не менше 2 тис. громадян, якімають обрати ініціативну групу.Ініціативна група реєструється у ЦВКта має 40 днів на збір необхідної кількостіпідписів на підтримку референдуму.


Відповідно до чинногозакону «Про всеукраїнський та місцевийреферендуми», для проведення референдумуслід провести збори громадян по всіхобластях, утворивши ініціативні групи,які матимуть 30 днів для збору підписівна відповідній території.


Юрій Одарченко переконанийу тому, що зібрати  3 мільйони підписівна підтримку Юлії Тимошенко буде нескладно. До того ж, він вважає, що нареферендум можна буде винести також питання про скасування Податковогокодексу,  пенсійної реформи тавиголошення імпічменту ПрезидентуУкраїни.

 

novosti-o 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини