MENU

Депутатская неприкосновенность - большая шутка украинской политики

698 1

  

 

Депутат має депутатськунедоторканість в Україні. І це у тойсамий час, коли в демократичних країнахсвіту жодна посадова особа, жоден депутатне може мати імунітету від покарань зазлочини(!!!!!!!!!!!!!) практично у всіх державахдепутат позбавляється імунітету увипадках його затримання на місціздійснення злочину. Тоді його арештпроводиться без санкції парламенту

За усіма екзистенційнимипринципами усі люди на Землі є рівнимиперед Богом. Ця рівність доведена Вищимрозумом самою суттю народження, життяі смерті Людини.


Незалежно від того, чити ефіопський бомж, чи чукотськиймільярдер, все одно святий Петровідправить тебе на територію казанівіз гарячою смолою, і ти будеш спостерігативже у покуті, як ще живі «боряться» заправо потрапити у потойбічне суспільстворівних. 


Тепер перейдемо відстрашилок до наших українських політичнихреалій. Вони напрочуд цікаві й потребуютьглибокого аналізу. Під час передвиборчихперегонів просто диву даєшся, чому усікандидати у парламент так облизуютьмені мозги, що аж лисина почалапроглядатися.


Право обиратися ународні депутати має значна частинасуспільства і преться туди чуть не кожендругий. Здавалося б, які ж пільги (крімповажної зарплатні, квартири у столиці,державного автомобіля із водієм, купареферентів на держутриманні і т.ін.)може дати депутатський значок на лацканіпіджака чи жіночої блузочки, з якоїнеприховано проглядається молодечийсилікон ого-розміру. Адже згідно Статті21-ї Конституції України:


«Усі люди є вільні ірівні у своїй гідності та правах. Праваі свободи людини є невідчужуваними танепорушними».


А якщо уважно прочитатиРозділ ІV. Верховна Рада України, тоСтаття 80-а гордо проголошує:


«Народним депутатамУкраїни гарантується депутатськанедоторканність.


Народні депутати Українине несуть юридичної відповідальностіза результати голосування або висловлюванняу парламенті та його органах, за виняткомвідповідальності за образу чи наклеп.


Народні депутати Українине можуть бути без згоди Верховної РадиУкраїни притягнені до кримінальноївідповідальності, затримані чизаарештовані».


Народе Український,народе селян, робітників, учителів,лікарів та офісного планктону! Та депутат– то бог (правда язичницький). То чи неварто грати вар’ята перед виборцямиодин раз на п’ять років, щоб потімробити, що заманеться і не нести за цежодної відповідальності. О красаідіотизму!


Деякі народні обранці,щоб ну дуже вже сподобатись виборцям,проголошували із грандіозною патетикоюпро особисту відмову від депутатськоїнедоторканості. Окремі представникиелекторату, зачувши про таке благородство,оповідали із вуст в уста, які є поряднілюди у Верховній Раді і тільки за цихдостойників слід голосувати на ф’ючерснихвиборах.


Але будь-який студентдругого курсу юридичного факультетувам скаже, що громадянин держави не можевідмовитися від конституційної норми.Тому подібні заяви є теж блюзнірствомнад виборцями.


…А зрештою, хай живутьсобі недоторканими, як каста шудрів вІндії.

 

vorobus 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини