MENU

В Хмельницком «свои» предприниматели затянули панегирик Азарову

818 0

Читати слова вдячності на адресу уряду та самого Президента Віктора Януковича від споживачів послуг влади, завжди трепетно. А коли ці слова пишуть ті, хто, за законами джунглів, співіснують з фіскальними органами, вдвічі «приємно» чути.

 Сьогодні департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів України продекламував листа громадської організації «Асоціація хмельницьких ринків», який надійшов на адресу Прем’єра Миколі Азарову. Виявляється, що в країні, яка другий рік живе на межі дефолту і ходить по лезу соціального вибуху, знайшлися сміливці, котрі в унісон затягнули панегірик владі. Та ще й якої якості! «Ми переконані, що наша співпраця у питанні захисту та розвитку підприємництва з Вами на чолі Уряду України набуде нових рис, нової якості та глибини», — йдеться в листі, в якому 30-тисячний колектив підприємців засвідчує свою готовність до активної співпраці з Прем’єр-міністром у питаннях захисту малого та середнього бізнесу», — цитує департамент інформації КМУ.

 Імена авторів медового листа не озвучуються. Однак, дякуючи могутності Інтернету, підприємців-інкогніто вдалося розшифрувати. Не дивуйтеся, але ці особи замикаються на… Хмельницькій облдержадміністрації, яка в недалекому минулому «відзначилася» найбільшими в державі податковими майданами підприємців.
 
28 липня 2011 року розпорядженням хмельницького губернатора Василя Ядухи створюється регіональна рада підприємців Хмельницької області як консультативно-дорадчий орган при обласній державній адміністрації. Її склад «нафарширували» з кількох десятків підприємців. Серед них можна простежити прізвища бізнесменів, котрі причетні до «Асоціації хмельницьких ринків». Це голова громадської організації «Асоціація Хмельницьких ринків» і директор ринку ТОВ «ВВК Поділля-2» Валерій Таратасюк і виконавчий директор цієї ГО Олександр Сніховський. Останній, до речі, очолив регіональну раду. 
 
Поява цього листа наштовхує на деякі версії.
 
По-перше, ручна рада підприємців чудовий засіб для очільника ОДА зайвий раз довести «вертикалі», як треба працювати з бізнесом і зняти з цього «вершки». По-друге, «Асоціація хмельницьких ринків» — це фактично адміністрація/директори місцевих ринків, які менше за все живуть проблемами малого і середнього бізнесу. І, нарешті, терміни «лакейство» і «підлабузництво» ніхто не скасовував.
 

Висновки за вами, шановні читачі.

 

Віталій ТАРАНЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини