MENU

Менты-румыны с боем не пустили украинскую делегацию к Лаврову

915 0

13 січня 2012 року уЧернівцях сталася сутичка міжправоохоронцями та активістами ВО«Свобода»

Представники партії«Свобода», попри заборону суду, все жвирішили провести акцію протесту підЦентральним корпусом Чернівецькогонаціонального університету ім. Ю.Федьковича, де мала відбутися офіційназустріч міністрів закордонних справУкраїни та Росії.

Активісти партіїта інші учасники мітингу організованоюколонною рухались у напрямку університету,коли дорогу їм перекрили правоохоронці,а також «чоловіки у цивільному».

Міжправоохоронцями та мітингувальникамисталася жорстока бійка, в якій постраждавнародний депутат від ВО «Свобода» РусланЗелик.

Крім того, були затримані іпоранені.

Чернівецький окружнийадміністративний суд заборонив проведеннязборів та інших заходів під час перебуванняу Чернівцях міністрів закордонних справУкраїни і Росії.


Літак міністра закордоннихсправ України Леоніда Кожари приземливсяв аеропорту Чернівців близько 14.15 заКиєвом. 


О 15.00 Леонід Кожара разом із очільниками області зустрівросійського колегу – главу МЗС РФ СергіяЛаврова.


Свої протестні діїопозиціонери поясняють незгодою зівступом України до Митного Союзу,запланованого на літо 2013 року.


Варто зауважати, що уцій прикордонній з Румунією областіукраїнська етнічна більшість (70-80%населення) протягом останніх роківтрадиційно підтримує «Батьківщину» та «Свободу».


Як зазначають соціологи,за ПР голосують переважно місцевірумуни. Румуни також складають основуособового складу МВС та інших правоохороннихта контролюючих органів.


Починаючи з 2004 рокуверхівка «регіоналів», й у т.ч. особистоВіктор Янукович, ведуть діалог зрумунським земляцтвом Буковини щодонадання їм територіальної автономії вобмін на гарантовану політичну підтримку.

 

Стоп Комунізм 



 

13 січня 2013 року вЧернівцях під час зустрічі керівниківМЗС України та Росії, міліція напала намирне зібрання громадян. У сутичкахпостраждали жінки, журналісти, керівникфракції Свободи в Чернівецькій обласнійраді та народний депутат УкраїниРуслан Зелик

  

Did Panas


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини