MENU

Азаров готовит отмену упрощенной системы налогообложения

471 1

Уряд готує скасування спрощеної системи оподаткування для підприємців в рамках заходів по подоланню бюджетного дефіциту, що виник вже на початку 2013-го року. На засіданні Кабінету міністрів України 29-го січня такі пропозиції вже були озвучені керівником Державного комітету по регуляторній політиці та підприємництву Михайлом Бродським.

Заяви Миколи Азарова про те, що він боїться отримати в результаті такого скасування новий Податковий Майдан, є не більше, ніж спробою відвести від себе відповідальність за прийняття такого рішення та протести, які неминуче відбудуться внаслідок. Микола Янович не знає інших методів вирішення бюджетних проблем, окрім скорочення соціальних видатків та посилення податкового тиску на малий та середній бізнес. Тому він не бачить ліквідації "спрощенки” жодної альтернативи.

Для популяризації цієї ідеї Партією регіонів готується потужна піар-кампанія, в якій будуть задіяні псевдо-підприємницькі організації, які також будуть закликати до скасування спрощеної системи оподаткування. Серед таких організацій можна назвати Всеукраїнське об’єднання роботодавців легкої промисловості. Основним лейб-мотивом кампанії буде боротьба за вітчизняного виробника одягу, який нібито страждає від конкуренції з продавцями імпортної продукції.

Враховуючи загальну напруженість соціально-економічної ситуації, я б не радив уряду вдаватись до таких самогубчих кроків. Вони можуть стати останніми в кар'єрі не лише Миколи Яновича, але й Віктора Федоровича.

 

Олександр ДАНИЛЮК

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини