MENU

ГПУ остановило следствие по «делу Щербаня», потому что дела не существует - Власенко

420 1

Генеральна прокуратура України зупинила слідство у «справі Євгена Щербаня».

 

Про це сьогодні на прес-конференції заявив захисник лідера опозиції Юлії  Тимошенко Сергій Власенко.

 

Він продемонстрував журналістам лист і відповідну постанову  ГПУ від 26 квітня 2013 р., у  яких йде мова «про зупинення досудового провадження у справі Щербаня».

 

«Цей документ – чергове підтвердження того, про що захист говорив весь час – ніякої справи Щербаня не існує, незважаючи на те, що перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін два роки розказував про те, що нібито у нього особисто є беззаперечні докази чиєїсь участі у трагічній загибелі народного депутата Євгена Щербаня», - заявив він.

 

«На сьогодні очевидно,  що цієї справи немає», - наголосив С. Власенко.

 

Захисник екс-прем’єра також повідомив, що формальними підставами для зупинення слідства «стало незадоволення запитів про міжнародне співробітництво до Чеської республіки та США».

 

«При цьому я хочу нагадати,  що посол США Джон Тефт неодноразово висловлювався про те, що у США немає жодних доказів причетності Юлії  Тимошенко подій 3 листопада 1996 р.», -  наголосив С. Власенко.

 

Він також звернув увагу,  що «всі чули покази лжесвідків, яких допитували в ході досудового слідства,  які відверто брехали і плутались у показах, не змогли сформулювати свою думку і тепер фінальною крапкою у цій справі є припинення слідства у цій справі»

 

«Мильна бульбашка, яку роздмухували протягом 2 років,  просто луснула, але при цьому перший заступник Генпрокуратури Ренат Кузьмін зробив усе,  щоб тотально спаплюжити імідж України цією  справою,  щоб втягнути у це найвище керівництво України і т. д.», - наголосив захисник екс-прем’єра.

 

«На сьогоднішній день Генпрокуратура змушена визнати безпідставність усіх заяв, що «справа Щербаня» розвалилася, що її не існує і існувати не може», - резюмував С. Власенко. 

 

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини