MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 серпня 2015

1933 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 20 серпня

The Washington Post: Росія більше неспроможна розмахувати своїм «газовим кийком»

«Газпром» занепадає, і це дає Заходові змогу чинити жорсткіший тиск на Росію за її роль у розпалюванні конфлікту в Україні. На цей час «Газпром» уже мав би стати найбільшою публічною компанією світу – цим іще 2008-го вихвалявся його голова Олексій Міллер. Тоді він гадав, що на 2015-ий рік вартість компанії становитиме один трильйон доларів. Проте замість цього порівняно із 2008-им її ціна знизилась у семеро разів. А в Західній Європі «Газпром» уже навіть поступилася місцем лідера постачань норвезькій компанії.

Нова поліція й старі шини. Чи воліють українці ладу?

Нам аби дві поліції. Одну – тиснути олігархів, другу – героїв прощати. Або два закони – для своїх і для чужих. ... ДТП трапляються там, де є правила, і пішохід, певний у своїй непорушності, стає на «зебру», а водій – п'яний і вільний од умовностей, і тому наїжджає на пішохода мерседесом. Якщо ми кинемо нашу нову поліцію на призволяще, й вона із часом виродиться в тих самих старих ментів, то це не їхня провина. Отже, ми, суспільство, не справились із випробуванням.

«Україна – ніяка не нейтральна територія, це – гирло, вогнище, епіцентр світової геополітики», – Таран

Україна вже ніколи не буде сірою нейтральною територією між Сходом та Заходом. ... Ми влізли в саме пекло світової політики. І звідти – або не вийдемо живими, або – вийдемо дуже сильними. Переконаний, що станеться друге. ... Нейтралітет України помер. Помер – у міжнародній політиці. Дай Боже, щоби він помер усередині кожного з нас.

У Києві відкрили пам'ятник героїчно загиблому на російсько-українській війні Маркові Паславському. ФОТО, ВІДЕО

Аби бути українським вояком пан Паславський зрікся гараздів життя успішного бізнесмена. Колись американський офіцер, він волів бути українським солдатом і самотужки наполіг на найнижчому військовому званні для себе. Так колишній майор армії США, який закінчив уславлений Вест-Пойнт і ніс службу в елітному 75-ому полку рейнджерів, став рядовим батальйону «Донбас». Шануючи Івана Франка, взяв позивний «Франко», а в твітері писав під псевдонімом Брюс Спрінґноут - на честь музиканта Брюса Спрінґстина.

В'ятрович: У центрі Українського національного пантеону слід відвести місце для невідомого вояка

Ми повинні до останнього боротися, аби ідентифікувати кожного, хто віддав своє життя за нашу країну. Їх імена слід не лише надрукувати у книгах, але й вибити в камені на пам'ятниках. Але не маємо права забути й тих, хто залишиться невідомим, їм має належати наша найбільша пошана як символу усіх загиблих. ... І не варто чекати коли завершиться нинішня гібридна війна для того, щоб творити меморіали її героям. Адже вони щодня дають нам можливість жити і творити зміни в країні.

Історія однієї репресії. Розповідь правнуки про справу з архіву СБУ

Прадід відбував строк у Кемеровській області, в таборі, який називається Сиблаг. Там зараз є меморіал жертв політичних репресій, звідки моїй тітці написали, що точне місце поховання – невідоме, оскільки померлих ховали у братській могилі. Ми в боргу перед цими мільйонами вбитих, розстріляних, повішених, заморених голодом, засланих, кинутих до в'язниць і психлікарень наших дідів і бабів. Покарання так і не настало досі.

О. Ж.: Картина з натури Ірми Геккер, художниці, яка теж була в Сиблагу, «Вбивають мертвих». Після втечі двох в'язнів, які сховались під тілами померлих, голови трупів перед похованням наказали трощити молотками.

Капрала, який складав протоколи на Суркіса та Мельничука, призначили головою львівських патрульних поліціянтів

Очільником патрульної поліції Львова наказом призначив Юрія Зозулю. 26 років. Молодшого сержанта. Без лукавтсва – хлопця, одного із найкращих у київській патрульній поліцій зараз і... всього лише молодшого сержанта (за новим законом – капрала). Звання та досвід прийдуть. Головне – енергія і воля до змін, що їх упроваджуємо, реформуючи стару міліцію на нову українську поліцію. Це – вирішальна якість!

Саме такі люди та їхні вчинки стають чи не найпромовистішим свідченням змін

За і проти приватизації Одеського припортового заводу

Цього року торги мали відбутися 26 серпня. Але вже 19 серпня Яценюк на засіданні Кабміну оголосив, що приватизація Одеського припортового буде відкладена на кілька місяців, щоб продати його вигідніше. Для оцінки і приватизації цього об'єкту прем'єр-міністр пообіцяв залучити міжнародних аудиторів.

Активісти пікетували офіс Nestle через антиукраїнську політику компанії. ФОТО

Україномовну Аллу Желізняк не взяли вести програму на каналі «Україна», бо спонсор програми Nesquik поставив вимогу, аби ведуча була винятково російськомовною. ... Представник компанії заявив, що Nestle ніяк не збирається реагувати на вимоги активістів. Також він дав зрозуміти, що Nestle не турбує російське походження її товарів, які продаються в Україні. На запитання, чи розуміє він, що нині йде російсько-українська війна, відповів, що компанія «за мир, а про війну краще питати в політиків».

Двоє представників компанії Nestle

Українські снайпери і морські котики почали навчання в Литві. ФОТО

Група снайперів, до лав якої входить й одна дівчина, крім навичок із тактики НАТО, отримують фах тренерів і зможуть ділитися набутим уже в Україні. А морські піхотинці навчаться штурмувати об'єкти в умовах великих міст і вести вуличні бої. Вони твердять, що умови підготовки наближені до українських реалій, а саме – Донецька і Луганська, які, переконують українські вояки, незабаром звільнятимуть.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини