MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 серпня 2015

2267 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 серпня

Чи потрібно проводити вибори на звільненому Донбасі? Погляд із зони АТО


Треба максимально розширити список прифронтових місць, де за законом вибори будуть відтерміновані, а на цей час будуть запроваджені військово-цивільні адміністрації. Ескалація, яку здійснюють російські окупанти і колаборанти зараз, дає можливість пояснити це нашим міжнародним партнерам. Не маємо права в умовах війни повернути до місцевої влади людей з минулого, та ще й тих, хто заплямував себе антиукраїнської позицією.

Останнє слово Сенцова в суді. ВІДЕО

Український режисер Олег Сенцов, якого в Росії судять за звинуваченням у буцімто тероризмі, виступив у суді з останнім словом. Прокурор воліє для жертви російського тоталітаризму 23 роки суворого режиму.

Дещо про моральних авторитетів Росії

Послухай росіянина й учини навпаки. Перше, що треба зробити після повернення Криму – це дати юридичну оцінку тому, що відбулося. Потрібно викликати до суду кожного, хто агітував, організовував і брав участь у так званому «референдумі» 16 березня 2014 року. Арештовувати й садовити до в'язниці необов'язково. Одначе кожен, хто зрадив, має отримати обвинувальний присуд. Зрадник мусить знати, що він – злочинець, і жити із цим повік.

Пекар: Українці мають відповісти собі на кілька запитань, аби позбутися розгубленості

Звичайно, можна стверджувати, що простих відповідей на складні запитання не існує. Одначе будь-яка людська спільнота гуртується тільки завдяки наявності спільних простих відповідей: де добро, а де зло? Що правда, а що брехня? Що є цінністю, а що – сміттям. Хто ворог, а хто друг? Хто є нашим, а хто – чужим? Саме однакові відповіді на ці запитання і є тою силою, завдяки якій люди живуть разом. ... Той, хто дає громадянам зрозумілі відповіді щодо найважливіших запитань, і є політиком і національним лідером.

Дія санкцій: за 2015 рік валютний резерв Росії зменшився на одну третину

За рік санкцій майно друзів Путіна скоротилося в три-чотири рази. Так, Тимченко замість 11 мільярдів має 4, а в Ротенберга замість 5 залишилося 2. Всі інші з мільярдерів перетворилися на мільйонерів. В оточенні Путіна – холодне незадоволення. Ще кілька місяців санкцій і незадоволення стане гарячим. Олігархи починають тиснути на кремлівського диспетчера, якою і є справжня функція президента Росії (розподіляти гроші, використовуючи бюджет і державні багатства цієї країни).

На Чернігівщині відновили пам'ятник Ленінові. ФОТО

Поваленого зі п'єдесталу в лютому Леніна комуністи відреставрували й постановили на старім місці в центрі містечка. Ленін скаче туди й назад у райцентрі Семенівці, що на Чернігівщині

Конче необхідно переймати, наприклад, польський досвід – отак Ленінові дали раду в Кракові

Три аргументи, чому не можна проводити вибори на Донбасі

Гадаєте, що ті, хто на початку 2014 року зупиняв наших військовиків і зривав українські стяги змінили свої погляди? Що ті, хто організовував «референдум» щодо «ДНР/ЛНР» (сидів у «комісіях», формував «оргкомітети» тощо) якимось чином притягнені до відповідальності? Вважаєте, що клапті місцевих органів самоврядування лояльні щодо Києва? А саме вони готуватимуть вибори й рахуватимуть голоси. Адже більше нема кому!

24 роки тому почався серпневий путч – од недобитків ГКЧП ми не позбулися й досі. ВІДЕО

Знаний виступ чільного противника путчу Бориса Єльцина на танку

Добре пам'ятаю ранок 19-го... На екранах з'явилися ГКЧПісти. Переляканий Бакланов, тремтячі руки Янаєва. Стало зрозуміло: вони самі бояться. Потім був феєричний виступ на танку Єльцина, повернення Горбачова із Форосу. 24 серпня Верховна Рада проголосила незалежність України. ... ГКЧП не вмерло. Воно живе. В Кремлі. В українських політиках, які працюють на Росію. І я сподіваюсь ми ще почуємо «Лебедине озеро» на російських каналах і побачимо тремтячі руки Путіна на суді.

Війна як карма. Про майбутнє Росії, яке «івани-дурні» підставили під удар

По суті Росії мали б не подавати руки вже давно, задовго до подій на Донбасі. Дуже прикро, якщо українці вважають, що РФ зіпсувала карму лише півтора роки тому. Для кращого розуміння ситуації згадаймо чотири трагедії, які спричинила Росія, і роковини яких припадають на серпень-вересень. Серед них - 15-річчя аварії підводного човна «Курськ» (12.08.2000), 16 років другому вторгненню Росії у Чечню (07.08.1999), 7 літ нападу РФ на Грузію (08.08.2008) та 11 років трагедії в Беслані (01.09.2004).

Київська поліція затримала п'яного «майора міліції». ВІДЕО 18+

Киянин Анатолій Майстренко зафіксував на відеокамеру процес затримання поліціянтами нетверезого чоловіка, який називав себе «майором міліції».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини