MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 листопада 2018

4397 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 листопада

Розквіт проти занепаду: простий рецепт нашої перемоги

Це правило, виявляється, діє в обидва боки. Іноді зустрінешся зі старим знайомим русофоном, якого з 2014 року взагалі не бачив – а людина живе десь у паралельному всесвіті. І при цьому – всесвіті занепадницькому. Все буяння пройшло повз. На часі інший порядок денний. Євробляхи, газ по 8, кілька "революцій", будні Опоблоку. Моряки у твоїх книжках чому українською говорять? "Кораблі плавают на русском язикє!" Іноді буває й не стримаєшся, візьмеш знайомого під лікоть, заглянеш в очі й ошелешиш: "Вибачай, звісно. Але ваш занепад – то наш розквіт".

Російський слід у скандалі зі "смаженими курчатами" в Будинку профспілок

Звалювати все на "руку Кремля" в цій історії не можна. Так, росіяни використовують будь-що для досягнення своїх цілей. У цьому разі – для чергової дискредитації України та Майдану. Але в кожній подібній історії вони знаходять свідомих чи несвідомих посіпак тут у Києві. Чомусь не знайшлося достатньо українців, які б завчасно з одного боку пояснили, а з іншого зрозуміли: рани від подій п'ятирічної давнини ще не затягнулися, подібні історії, як зі "смаженими курчатами" в Будинку профспілок, українці сприймають досить боляче...

Брати по зброї: перспективи та виклики українсько-американських відносин

Це були дуже продуктивні два дні у Вашингтоні. Ще раз пересвідчився, що в Сполучених Штатах існує потужна двопартійна підтримка України, що поряд із нашою делегацією у Вашингтоні активно працює ще одна потужна українська команда – Team Ukraine, як самі себе називають наші американські друзі. А суперова українська громада у США з повним правом може зараховувати себе відразу до обох команд – і української, і американської.

Що не так із підручником хімії та чого бракує нашому терміналові

Як правильно відмінювати словосполуку Запорізька область, запитує Михайло Іванченко."Гадаю, у всіх неназивних відмінках має бути о замість і", – пише читач. При відмінюванні словосполуки Запорізька область і в називному, і в усіх непрямих відмінках після р буде і, а не о. Бо скрізь тут – і в закритому складі. Роман Попик хоче знати – битва під Ватерлоо чи битва при Ватерлоо? Можливі обидва варіянти, але частіше вживаний битва під Ватерлоо. Читачка Галина хоче знати, як правильно: підручник хімії чи підручник із хімії. Правильно – підручник із хімії.

Російська ревізія власних злочинів в Афганістані

Військовий слідчий Валерій Шахов згадував, як йому доводилося розслідувати справу трьох військовослужбовців, які вбили п'ятьох мирних афганців задля грабежу, й один із них щиро дивувався: "Під час рейду в Гераті в базарний день на центральному ринку почалася якась стрілянина. По нас стріляли чи ні, ми не зрозуміли. Командир командує: "Осколочним заряджай, вогонь!" І ми по натовпу з гармати осколковим снарядом дали. Скільки там народу полягло, навіть не знаємо. І слова ніхто не сказав. А ви тут нас всього за п'ятьох осіб!"

Опоблоківців укотре підвела їхня провідна риса – жадібність

От і не поділилися, хто на який потік "сяде". Не йшлося про кандидатури, прізвища, особисті стосунки чи політичний курс – усе значно банальніше. Зрештою, це навіть традиційно для регіоналів, які за кожної політичної погоди – у владі та в опозиції – піклуються тільки про свої кишені. І це добра, радісна новина для України. Головне, щоб ці вороги України сварилися, чубилися й перегризали горлянки одне одному. Щоб був не "Опозиційний блок", а десять партій, платформ і рухів. Так їх легше буде перемогти.

"Це був геноцид": історія британської фотохудожниці, яка ширить пам'ять про Голодомор. ФОТО

"Річ у тому, що в Британії є дослідники чи репортери, які знають достатньо про російську історію, але не про Голодомор і не про українську історію. А мені здається що поширювати інформацію про це навіть важливіше, ніж інформацію про події Другої світової війни. Вони досить ретельно досліджені, про них розповідають на уроках історії, а ось про Голодомор – ні", – пояснює Самара Пірс. Вона здійснила подорож до Харкова та сфотографувала ті місця, які фотографував понад 80 років тому її прадід, і зробила колажі з його та своїх фотографій.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини