MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 листопада 2018

14826 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 листопада

Зміни системи не досить: на перешкоді реформам – стіна власного "я"

Слово "система" формувало зручний образ – змін потребує щось поза нами. "Система", яку треба змінити, – комфортно безлика й дає змогу не бачити в ній самого себе. Кожен вдумливий громадянин гаряче підтримує реформи у країні, розуміє, що без них розвиток неможливий. Але це розуміння часто зникає, щойно зміни вдираються в його життя. Фраза "Хочете змін – станьте ними" стала банальною, але не перестала бути правдивою. Тому що суттєві перетворення в режимі "система мінус я" неможливі.

Росія закладає юридичне підґрунтя для нової агресії

Держдума хоче скасувати рішення союзного з'їзду – хоча немає для цього ніяких повноважень. Але таким чином створюється прецедент. Велика частина рішень, які оформили крах СРСР, ухвалювалася саме союзними органами влади – Держрадою СРСР і Верховною Радою СРСР. Якщо Держдума вважає себе здатною скасовувати рішення депутатського з'їзду, на якому депутати від Росії навіть не складали більшості, так на що вона замахнеться завтра?

Наталя Дзюбенко-Мейс: Голодомор – центральний вузол нашої історії

Голодомор –  центральний вузол нашої історії, звідти йдуть всі інші висновки – і загальні, що стосуються цілого народу, і особисті, які визначають, ідентифікують тебе як людину. Джеймс писав про "мертву руку минулого, що нависає як прокляття над чолом живих", роздвоєність особистості, постгеноцидний синдром.  Це наші страхи, невпевненість, національні і особисті комплекси, почуття незахищеності. Все звідтіля, з тієї пекельної косовиці смерті, яка зачепила усіх. Навіть тих, які це заперечують, і нічого не хочуть знати.

Всі відтінки "вати": причина розколу в проросійському таборі

Якщо описувати це спрощено, то Медведчук і його клієнтела ведуть кампанію з відверто кремлівських позицій, не криючись. Тобто в їхньому розумінні на цих виборах "ватний" електорат консолідує тільки відверта українофобська та прорадянська позиція, що не приховує своєї орієнтації на Москву й "адіннарот". Бо проросійський електорат "утомився" від загравання з українською незалежністю та хоче радикального рашизму. І Медведчук із компанією саме цей радикальний рашизм презентують.

Розчарування як свідчення перемоги Революції гідності

Україна тепер – не покірлива колонія, приречена на загибель у болоті під назвою "рускій мір", а динамічна країна із перспективами, яка зупинила наступ Росії та попри всі перепони рухається до Европи. Розчарування совків і біснування рашистів – не що инше, як свідчення перемоги Майдану, завдяки якій Україна отримала шанс і намагається його реалізувати. А чи реалізує – залежить від того, чи здатні українці захистити та зміцнити свою перемогу, чи самі ж її змарнують, повіривши ворогу.

Чим приваблюють туристів два закинуті будинки в Пущі-Водиці. ФОТО

Одноповерховий дерев’яний, обкладений цеглою у радянський час, будинок має два різьблені, ажурні ґанки, типові для проектів дачно-рекреаційної забудови Пущі-Водиці. З огляду на довгий об’єм з симетричним фасадом з двома ґанками та первісне коридорне планування будинок з самого часу побудову мав рекреаційне призначення, але не був віллою, а чимось на кшталт приватної лікарні або пансіонату.

19-річна українка з вадами зору вступила до одного з найпрестижніших університетів світу

Вступ до престижної Minerva не був щасливим випадком. Ірина кілька років до того брала участь в різноманітних міжнародних студентських програмах, відвідала багато країн, почала працювати над власним проектом з підтримки сталого розвитку. Торік вона вступила відразу в два американські університети, але для того, щоб почати навчання не вистачило грошей. Цього року, дізнавшись, що її прийняли в Minerva, Іра виборола часткову стипендію від свого нового вишу, провела краудфандинґ і змогла зібрати гроші, яких не вистачало, спільними зусиллями родини і друзів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини