MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 квітня 2019

1431 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 квітня

Портников: Скасування люстрації стане черговим обманом

Якщо цій системі вдалося через Конституційний суд провести фактичну амністію капіталів за допомогою скасування статті про незаконне збагачення, то відмовитися від закону про люстрацію в майбутній політичній плутанині взагалі не складно. У ситуації, коли рішення, що суперечать одне одному, незабаром ухвалюватимуть одне за іншим, велика частина людей просто не помітить, що сталося. А Захід заспокоять обіцянкою прийняти новий, конституційний люстраційний закон. Правова держава, що вдієш!

Захтінки vs реальність: топ-6 очікувань від наступного президента

Народ вимагає крові. І зараз люди, які не замислюючись готові її пускати, можуть з'явитися на відповідних посадах. В американській пресі з 2010 року образ України асоціюється з політично мотивованими процесами, коли в тюрму сіли Луценко й Тимошенко. А якщо хтось думає про тих, хто давно мав сидіти, то якраз вони й матимуть саджати. Повернення до влади Портнова та Лукаш вже навіть не приховують. А за Лукаш повернеться і її чоловік Ілляшов (колишній керівник СЗР – місце якраз вакантне)...

Суспільство знову буде розчароване, бо чекає на легкі рішення та швидкі перемоги – економіст

Що тоді нас чекає? Складний період, коли суспільство знову буде розчароване. Через біль, через злість ми маємо зрозуміти, що легких рішень і швидких перемог не буде. І тоді, якщо виживемо, ми розвиватимемо освіту й культуру, які є основою здорового суспільства. Я вірю в Україну. Сьогодні Україна – підліток. Який уже відчув свободу та права, але ще не зрозумів складнощів й обмежень. Ми маємо прожити цей підлітковий період. Гідно.

Непримиренний борець із нашим споконвічним ворогом

На 83-му році життя відійшов у вічність Валентин Мороз – Великий Українець, мій вчитель й однодумець, відомий дисидент, видатний історик і письменник, борець за волю України. Валентин Мороз назавжди увійшов в історію України як непримиренний борець із нашим споконвічним ворогом – Росією та російським імперіалізмом у будь-яких його виявах. Він сам зазнав його ударів. Російські кати двічі кидали його до в'язниці: спочатку до мордовських таборів, потім – до Владимирської тюрми. Він став одним із символів незламного українського опору в часи радянської імперії.

Далі – гірше: соцмережі показують, яким буде виборець завтра

Тефлонова риторика, яку ми зараз споживаємо посеред виборів, – плід саме цієї культури. Подивіться на Цукерберґа з ФБ чи Дорсі чз Твіттера. Вони за все добре та проти всього поганого. Вони уникають чітких відповідей на чіткі запитання. Їхнє спілкування з медіа чи професійними модераторами зведене до мінімуму. Вони не можуть собі дозволити руйнувати міф про себе та свої продукти. Це питання їхнього виживання. І на цьому тлі ми бачимо, що ФБ і Твіттер програють війну за увагу новим платформам.

Трагедія на узбіччі: історія, в якій усе складно із продовженням

У місті є одна синагога, за радянської влади там була гуртівня килимів, віднедавна приміщення відбудоване коштами американської фундації. У синагозі є все необхідне для служби, вона завжди чекає на людей. Але в 40-тисячному місті немає жодного єврея. Не лише тому, що їм важко повертатися в Освенцим як місце Шоа. У Кракові нині мешкає близько 700 "офіційних" євреїв (для порівняння: зареєстрованих українців – 70 тисяч), не всі вони є релігійними, тому в семи синагогах нині переважно туристи чи ортодоксальні паломники.

Одинакам у науці більше не місце

Професор Джеймс Еванс, один із авторів дослідження, назвав їхні роботи сиквелами блокбастерів. Для кіностудій сиквели – безпечний і майже безпрограшний варіант, його люди підуть дивитися. Так само, як і написані великими групами наукові статті, які отримують свої цитування. А ось фільм із оригінальним сюжетом – це завжди ризик, і справжня популярність до нього може прийти через роки. Так само, як і новаторські ідеї малих колективів: наукова спільнота не відразу звертає увагу на них.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини