MENU

Ближайшие четыре дня станут ключевыми для Киева — Зорян Шкиряк

1292 0

Найближчі чотири дні стануть ключовими для розуміння того, що буде з Києвом. Саме не цьому тижні, протягом 19-22-го березня має бути вирішено долю київських виборів.

Головні питання: 1. Які вибори відбудуться в столиці? Тільки мерські чи вибори мера та Київради?

2. Формат. За якою системою? Пропорційною (як зараз), змішаною чи мажоритарною?

3. Чи зможе опозиція домогтися змін у законодавстві і поєднати посади мера та голови КМДА, а також проведення виборів мера у два тури ( до речі, на виборах-2012 до ВР ми говорили про це на кожній зустрічі з мешканцями столиці і вони цього чекають). Це гостре питання і його реалізацію потрібно активно відстоювати.

4. Які це будуть вибори, чергові чи поза чергові? Це дуже важливо з огляду організації майбутньої спільної роботи нового мера та депутатів Київради.

5. Дата виборів.

Усі ці питання є надзвичайно актуальними не тільки для опозиції, а й, в першу чергу, для Киян. Безперечно, в ідеалі їх потрібно вирішувати комплексно. Однак, є брак часу. І ми прекрасно розуміємо, що це, на жаль, мабуть не вдасться. Крім того, «регіонали», що мають більшість у ВР, на це ніколи не підуть. Втім, багато залежить від згуртованності та консолідованих дій опозиційних фракцій у парламенті. Особисто я в цьому не сумніваюся.

При цьому, моя власна думка поки залишається незмінною. Риги можуть підтримати обрання мера 2-го червня ( за старою системою), але без виборів депутатів Київради. Скажу відверто, дуже хотів би помилитися.

Втім, залишилось чекати не довго, завтра все почне прояснятися. Ну і звичайно, дуже сподіваємось на «Батьківщину», «Свободу» і «УДАР» та віримо, що Київ вони без бою не здадуть.

 

 

Зорян ШКИРЯК

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини