MENU

В Украине могут ввести налог на народные песни

488 2

 

Про доволі цікавий спосіб поповнити спорожнілу державну скарбницю розповідає газета «Україна Молода». Державна служби України з питань інтелектуальної власності пропонує брати гроші за поширення народних пісень.

 

Газета дізналася, що «ліцензування» виконавців народної пісні збираються запровадити після приєднання України до відповідної конвенції ЮНЕСКО.

 

«Українські фольклористи, культурологи і правознавці б’ють на сполох, аби домогтися, щоб потребу приєднання України до такого документа хоча б обговорили публічно», - пише «Україна Молода».

 

«Будь–хто, хто хоче щось заспівати, має придбати ліцензію в державному органі», - розповів газеті консультант ЮНЕСКО­ по країнах Центральної Азії Ілля Фетисов.

 

Газета додає, що голова Державної служби з питань інтелектуальної власності Микола Ковіня спростував цю інформацію. Однак, навіть якщо питання про «платню» за виконання пісні знято, проблема з наданням дозволів на публікацію і тиражування записів фольклору залишається, адже, за чинним законодавством, аби видати диск народних пісень, записаних від конкретних селян, фольклорист має отримати на це згоду усіх виконавців.

 

«Це не завжди можливо через рівень юридичної освіченості наших бабусь», — каже Ілля Фетисов.

 

 

Taras Lisevych


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини