MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 вересня 2015

2715 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 22 вересня

Без комуністів: прийдешні жовтневі вибори стануть історичними

Центральна виборча комісія розмістила на своєму сайті офіційний перелік політичних сил, які беруть участь у місцевих виборах 25 жовтня. Жодної із комуністичних партій у цьому списку немає. Цьогорічні місцеві вибори стануть першими виборами без привиду комунізму. Ця новина через велику кількість інших подій фактично залишилася непоміченою, але вона є вкрай важливою для суспільства.

Демонтуючи ленінів, в Україні не забули й про політиканів, які спекулюють на кривавій спадщині ватажка Жовтневого перевороту

Законопроект «Про державну службу»: політичні шулери хочуть звести важливу реформу нанівець

Ключові ідеї реформи: деполітизація держслужби, відкриті конкурси, підґрунтя для нормальної оплати праці – категорично не влаштовують політиків, звиклих розставляти членів своїх кланів на всі ключові посади, що є основою політичної корупції. Саме тому законопроект загубився на декілька місяців в уряді, потім був «розстріляний» народними депутатами шляхом внесення більше півтори тисячі поправок. І тепер, нарешті, його хочуть зняти з розгляду.

У суді Надія Савченко розповіла, якої вона думки про Росію. ВІДЕО

«Росія вже давно поводиться неначе лицемірний дволикий диявол щодо міжнародної політики. Її двоєдушність визначається захопленням Криму і вторгненням до Сирії», – наголосила Надія Савченко і при цьому зазначила ще низку порушень міжнародного права Росією.

Еxpress: Новий Афганістан. Сирійські повстанці заприсяглися позбавити свою землю від росіян

Опозиційні сили Сирії обіцяють влаштувати росіянам бійню згріршу, ніж в Афганістані. Це суворе попередження пролунало на тлі нарощування російської присутності в оповитій внутрішнім конфліктом країні. «Росіяни зазнають великих втрат», – запевнив Усама Абу Саїд, представник об'єднаних сил «Вільної сирійської армії». Задля демонстрації серйозності власних намірів і попередження наслідків відправлення російських солдатів на територію Сирії, повстанці обстріляли російське посольство в Дамаску.

Лаконічно про блокаду Криму. Чому її варто підтримувати

Не роблю трагедії з того, що подумають кримчани, позаяк вони взагалі не суб'єкт у всій ситуації з анексією Криму, нічого не вирішували й не вирішують; шукати їхньої прихильності – марнування часу. Люди, які підтримують Україну, й так розуміють, навіщо це потрібно. Проросійські ж мешканці завше будуть невдоволеними.

Тасування бюджету 2015: креативні новаторства та розводки уряду

Зважаючи на те, що кошториси бюджетних установ погоджені, видатки за спецфондом розподілені, а до закінчення бюджетного року залишається один квартал, найімовірніше, наявність такої норми в цьому році не вплине на зростання заробітних плат працівників органів державної влади. Поряд з цим очевидно, що в пресі Уряд подаватиме цю ініціативу дуже гучно зі притаманним йому пафосом.

Приниження Росії не уникнути. До питання можливого порядку денного Генасамблеї ООН

Не можна виключати, що в порядку денному Генасамблеї ООН постане питання щодо позбавлення Росії права вето на Радбезі ООН. І навіть якщо його й не вдасться здобути, це однаково буде вельми принизливо для Росії.

Кругленька сума за випускний: Ошелешена мама випускниці розповіла, на що підуть кошти

Вартість випускного в середній школі – 90 тис. грн., і це без ресторанного бенкету! Саме таку суму потрібно заплатити батькам івано-франківської школи №1. Детально про кошторис майбутнього випускного розповіла мама однієї з випускниць Вікторія Мартинович

СБУ блокувала на Луганщині незаконний видобуток вугілля. ВІДЕО

Зловмисники протиправно розробляли кар'єр площею 120 тисяч м2 та глибиною вісім метрів. Правоохоронці затримали два 40-тонних вантажних автомобілі з вугіллям, які направлялися на залізничну платформу, що розташована неподалік колишньої шахти держпідприємства «Кремінна». На коліях співробітники спецслужби виявили шість готових до відправки залізничних вагонів з вугіллям.

Про будні наших хлопців, які виконують свою роботу щодня без права на помилку. ФОТО

Спочатку поле випалюють, і тільки після цього сапери приступають до роботи. Військовослужбовці використовують весь арсенал засобів, який є у них на озброєнні. Зокрема, це мінні шукачі, комплекти для розмінування, щупи інше. Група повільно просувається вперед, ретельно оглядаючи кожен клаптик землі. Декілька годин – і командир інженерно-саперної групи доповідає про результат.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини