MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 вересня 2015

2822 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 вересня

Російський майор Старков отримав 14 років позбавлення волі за війну проти України – Матіос

Сьогодні, 25 вересня, Дзержинський районний суд Донецької області засудив громадянина Росії Володимира Старкова до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомив заступник генерального прокуратора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос. За його словами, російський майор в українському суді повністю визнав свою вину.

Помер четвертий нацгвардієць, поранений під час зіткнень під Верховною Радою 31 серпня

«У центральному госпіталі МВС помер ще один поранений 31 серпня під Верховною Радою – Богдан Дацюк. Весь цей час він перебував у комі. На жаль, лікарям не вдалося врятувати його життя», – повідомила нардепка, радниця президента Ольга Богомолець.

Білий дім: Основною темою розмови Обами і Путіна буде Україна

«Коли президент Обама зустрінеться зі президентом Путіним, головним елементом у його порядку денному буде Україна», – наголосив Ернест. За його словами, Обама використає цю можливість, щоб нагадати Путінові про виконання зобов'язань за мінськими угодами.

Порошенко нагородив Кольченка і Сенцова орденом «За мужність»

Президент Петро Порошенко відзначив українського режисера Олега Сенцова та громадського активіста Олександра Кольченка, яких засуджено у Росії за сфабрикованими звинуваченнями, орденом «За мужність» І ступеня. Відповідний Указ підписаний у четвер, 24 вересня. 25 серпня в Ростові-на-Дону було засуджено Олега Сенцова до 20 років і Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Коли мовчать гармати. Як не проґавити шанс на зміни

Хай там як, а свобода сама по собі, навіть не підкріплена ані економікою, ані інститутами, чогось таки варта. Стара пострадянська система чинить опір, було б дивно, якби не чинила. Але об'єднання вільних людей здатне її похитнути вже сьогодні.

Як росіяни намагаються обернути воєнну поразку на перемогу методами інформаційної війни

Першим ешелоном, авжеж, ідуть рубани-мочанови-куликови (завдання – створити імідж таки «внутрішньої», «громадянської» війни, попри очевидний провал затії). За ними – купа спаму в дусі «Женщины Украины! Прекратим братоубийственную войну!» (sic!) і такого ж штибу «міжнародні ініціативи» (тільки за останні два дні мене двічі запитували зарубіжні інтерв'юєри з екс-СРСР, «як ліквідувати розкол між двома частинами України»: наша пісня гарна й нова!).

Про солідарність: об'єднати тих, хто однаково хоче змін, хоч би як вони ставилися до релігії та церкви

Отець Костянтин Пантелей сповідає на Майдані Незалежності під час Революції гідності

Шлях до змін може лежати тут не через менше, а через більше релігії. Сучасному світу сильно бракує солідарності. Її тяжко збудувати без віри у щось більше, аніж у самих себе. Якби мав більше місця, міг би розказати, як польська «Солідарність» постала із союзу католицької церкви та лівої опозиції. Тут же обмежуся висновком, протилежним до того, що почув на київській бієнале.

Харківські патрульні поліціянти закінчили навчання, завтра – перше чергування. ФОТО, ВІДЕО

Правильний крок президента: слушний час для виправлення помилок

Рішення щодо скасування закону про вільної економічної зони є безумовно правильним кроком. Наступним має бути об'єднання проблеми окупованих територій в єдине ціле в юридичній, політичній та дипломатичній площинах. Для цього у перехідних положеннях Конституції слід записати, що однією з цілей держави Україну – всіх гілок її влади – є відновлення суверенітету над усією територією в кордонах, визнаних світовим співтовариством.

Хто в Кременчуці живе: кременчуківці проти «кременчужан»

Форми кременчужани й кременчужці неприйнятні, бо утворені від російської назви міста – Кременчуг (г чергується з ж при словозміні). Теоретично правильне, але дуже немилозвучне – кременчучці (к переходить у ч). Тож я пропоную назву кременчуківці.

Натомість нагромадження апострофів у прізвищі відомої фінської біатлоністки Кайси М'як'яряйнен милозвучності української мови на авторитетну думку професора Пономарева аж ніяк не порушує

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини