MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 вересня 2015

3013 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 24 вересня

Центр Разумкова: 64% українців висловилися за вступ до НАТО

Згідно із результатами дослідження, за вступ України до НАТО в цілому висловилися 64% респондентів, проти – 28,5%. Натомість підтримка військового союзу з Росією й іншими державами пострадянського простору серед громадян України за останні чотири роки знизилася із 26% до 8%.

Події в Катеринівці (Тернопільщина) як спланована провокація Московського патріархату

Нині російські спецслужби опрацьовують церковне питання ще більш витончено. Небажання людей далі належати до церкви країни-агресора у промосковській пресі представляють як відверту агресію проти християнської віри та прав вірних людей. Звісно, це не так. Люди розуміють, хто є хто. І час монополії РПЦ в Україні вже вийшов. Вийшов із першим пострілом снайпера на Майдані та першою жертвою війни на Донбасі.

The Daily Beast: Російські солдати: «Не спроваджуйте нас до Сирії!»

Група російських контрактників відмовилася їхати у «службове відрядження» – так командування назвало їх таємну передислокацію. Про точну дату повернення не йшлося. До свого подиву військовослужбовці чи не останньої хвилини довідалися, що їх відправляють у Сирію. Нині цей інцидент, який набув широкого розголосу, розслідують. За невиконання наказів солдатам погрожували суворим покаранням – звинуваченням у державній зраді – а це за російським законодавством – до 20 років позбавлення волі.

Літня жінка в Бахмуті збирає гроші на армію та провадить просвітницьку діяльність. ФОТО

Щоранку вона виходить на центральну зупинку свого міста Артемівська Донецької області. І сидить дві години із портретом Путіна з келихом шампанського і написом «За дебілів! Без вас мене не було б»! Ці дві години Олександра Михайлівна вислуховує десятки образ, погроз та слів підтримки. Учора громадська організація, в лавах якої Олександра Михайлівна, домоглася рішення місцевої ради про повернення рідному місту історичної назви Бахмут.

Нардепи-прогульники можуть завалити реформу державної служби

Проблема лише в тому, що семи депутатів недостатньо для ухвалення рішень комітетом. Мінімальна необхідна кількість – дев'ятеро народних обранців. Наразі невідомо, чи готові працювати в свій робочий день над законом, який покликаний змінити радянську систему державної служби, такі нардепи...

Про що свідчать наміри Росії обладанти вже другу військову базу на кордоні з Україною

Більше того, коли розраховується рівень загроз, до уваги беруть не тільки кількість техніки й особовий склад, але й цілі протилежного боку. Всі ці фактори потрібно враховувати в стратегічних документах України. Якби між Росією та Україною не було конфлікту, то на будівництво баз можна було б не звертати уваги. Але в контексті останніх подій та відсутності навіть натяків на зміну політики Росії щодо України, подібні фактори потрібно враховувати.

Військові допомогли відновити насипний міст у Красногорівці. ФОТО

Як зазначають самі військові, нічого надзвичайного вони не зробили. Проте відновлення цього моста є дуже символічним, адже завдяки саме таким корисним справам і налагоджується зв'язок між військовиками та цивільними.

Нормандський саміт: ставки для всіх учасників гри дуже високі

У Сирії Росія вивела гру на новий рівень, щоб ніхто не розслаблявся, сподіваючись, що це змусить Захід сісти за стіл переговорів. Колись Росія зосереджувалася. Тепер Росія закривається. Знову згадую слова колеги з російського МЗС, сказані у 2008 році: «Ти розумієш, Дмитре, ми вже навчилися красиво входити у гру. А от красиво виходити з неї ще не вміємо».

11 років тому Янукович упав від яйця. ВІДЕО

Дмитро Романюк, автор влучного кидка яйцем, нині очолює департамент євроінтеграції та розвитку туризму Івано-Франківської облдержадміністрації.

Про життя «на нулі» зони АТО

Нам більше дістанеться цих сухих пагорбів Донбасу, яскравих сходів сонця, терпкого осіннього повітря, набоїв, тісних, але надійних бліндажів, нічних годин у патрулі, сутінкових примар, що скрадаються «зеленкою», нервових кілометрів розбитими шляхами нульової лінії, вирваних з боєм у начпрода сухпайків, пакетиків кави «3 в 1», розеток для зарядки мобільників довкола генератора, питної води, що стала страшенним дефіцитом, липкого павутиння та мишачого смороду та, врешті-решт, яскравих і страшних спогадів колись потім, тоді, під час довгого й щасливого життя після дембеля...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини