MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 листопада 2015

3051 4

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 листопада

Можливості для нових місцевих влад

Перше, найбільш важливе завдання місцевих влад повсюдно в Україні, – стати повноправним суб'єктом загальнодержавної політики. Це означає сформулювати вимоги до Конституції України в сфері децентралізації та досягнути визнання цих вимог центральною владою у вигляді такої редакції Конституції, яка описує справжню децентралізацію.

Українці під Радою вимагають прийняття "візових" законів. ФОТО

Учасники акції вимагають від народних депутатів ухвалення законопроектів, які необхідні для візової лібералізації з Європейським Союзом.

Покарати прогульників: які нардепи блокують скасування віз. ІНФОГРАФІКА

Моніторинг "Відкрито" пропонує симетричну відповідь. А саме: виключити депутатів-прогульників зі складу постійних делегацій Верховної Ради, зокрема, у ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, та з депутатських груп із міжпарламентських зв'язків із європейськими країнами.

New Еastern Europe: Чи буде Канада союзницею України й надалі

Найвірогіднішою є перспектива, за якої Канада й далі лишатиметься одним із найбільш надійних союзників для України, а зміна чинного уряду не зумовить змін у політиці Оттави щодо як Києва, так і Москви.

В Ісландії відбулася революція, про яку мало хто знає

Неочікувано це було тому, що сталося після п'яти років процвітання. Ґрунтованого на тому, що 2003 року всі банки країни приватизували, й задля залучення іноземних інвесторів вони практикували онлайн-банкінґ, що за мінімальних витрат дає відносно високу дохідність.

У Путіна ще багато тузів у рукаві

У Путіна є ще один союзник, причому вельми могутній. Це невідання жителів західних країн і західних лідерів зокрема. Більшість з них забули про радянське минуле, багато ще ходили в підгузках, коли розпався СРСР. Що вони знають про страти 7 млн радянських громадян, жахливу загибель близько 14 млн осіб у тайзі Сибіру, та, щонайменше, 7 млн українців, загиблих унаслідок штучного голоду 1932–1933 років, і мільйони інших людей, які загинули, «роблячи свій внесок» у найбільшу катастрофу за всю історію людства?

Ірина Геращенко: Скласти мандат – найправильніше депутатське рішення Огневич

У мене запитання: навіщо вона його взагалі отримувала? Мені завжди навіть шкода жінок, далеких від політики, які дозволяють використати себе в рекламних цілях. Правда, як правило, самі жінки думають, що і свою капіталізацію так посилюють). А Златі Огневич успіхів, звичайно, в шоу-бізнесі й особистому житті. Вона мила і симпатична. Сьогодні вона зробила своє найправильніше депутатське рішення за цей свій нардепський рік.

Геращенко схвалює вчинок своєї вже колишньої колеги Огневич-Бордюг. І вболіває за "рівне представництво жінок-політиків"

Умілий інформаційний наступ Китаю на Росію

Можна сміливо констатувати, Китай вийшов на стежку латентної інформаційної війни супроти Росії. Не зумисні вкидання, незграбні фрази й завуальовані акценти, а постійний пресинг і приниження статусу Росії в очах китайців.

Диктант національної єдності як первісний ритуал, якому бракує сенсу

Вони будуть закликати до колективних шаманських камлань, а в побуті так і не перейдуть на українську, в театрах актори нею розмовлятимуть тільки на сцені (насправді кричатимуть, бо розмовляти вони не вміють), у київських ресторанах вони не перейдуть на українську, кандидати на посаду міського голови Києва ніколи не переступлять через себе і не перейдуть на українську, прем'єр неофіційно між своїми так само розмовлятиме калічною російською, хоча міг би українською...

Мішель Терещенко офіційно став глухівським міським головою. ФОТОФАКТ

Мішель Терещенко щойно отримав посвідчення міського голови Глухова і склав присягу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини