MENU

ТОП-10 продуктів, що зміцнюють зуби

417 0

Вибір продуктів, що природно борються з бактеріями, видаляють зубний наліт, зміцнюють емаль і освіжають дихання - хороший спосіб зберегти зуби перлинно-білими і здоровими, а усмішку чарівною.

1. Селера


Селера захищає зуби двома способами. Додаткове жування вимагає виробництва великої кількості слини, яка нейтралізує бактерії, що викликають карієс. Крім того, жування природно чистить ясна між зубами. Спробуйте перекушувати сирою селерою або морквою кілька разів на день.

2. Сир


Дослідження, проведені в останні десятиліття, показують, що сир, з його низьким вмістом вуглеводів і високим кальцію і фосфатів, забезпечує ряд переваг для зубів. Він допомагає зберегти потрібний баланс рН рота (кислий рН стимулює зростання бактерій). Сир також зберігає і відновлює зубну емаль і сприяє виробництву слини, яка вбиває бактерії. 

3. Зелений чай


Зелений чай містить речовини, звані катехіни, які вбивають бактерії в роті, що перетворюють цукор в зубний наліт. Катехіни також знищують бактерії, що викликають неприємний запах з рота. Спробуйте пити від двох чашок зеленого чаю на день.

4. Ківі


Ківі містять більше вітаміну С, ніж будь-який інший фрукт. По суті, один великий ківі забезпечує більш ніж на 100% рекомендовану щоденну норму вітаміну С. Якщо ви не отримуєте достатньо вітаміну С, дослідження показують, що колагенова сітка в яснах може зламатися, роблячи ясна сприйнятливими до бактерій.

5. Цибуля


Цибуля містить потужні антибактеріальні сполуки сірки. Дослідження показують, що вона найбільш ефективна, коли її їдять свіжою, в сирому вигляді. Додавайте кілька скибочок цибулі в салати і сендвічі.

6. Петрушка


Жування петрушки або листя м'яти після гострої їжі допоможе вам підтримувати свіже дихання. Ці трави містять монотерпени, летючі речовини, які швидко "подорожують" з крові до легень, де їх запах виділяється через дихання.

7. Насіння кунжуту


Насіння кунжуту містить багато кальцію, який сприяє збереженню кісткової тканини навколо зубів і ясен. Спробуйте посипати столовою ложкою насіння кунжуту салати і тушковані овочі кілька разів на тиждень для чищення зубів.

8. Гриби шиїтаке


Лентинан, цукор, що міститься в грибах шиїтаке, запобігає росту бактерій в роті. Спробуйте кілька разів на тиждень додавати нарізані шиїтаке в супи або рагу. Купуйте свіжі або сушені гриби.

9. Васабі


Відомий як японський хрін. Ця приправа не тільки відмінно підходить до суші, але і захищає зуби. Дослідження у 2000-му році показали, що речовини, які роблять васабі таким гострим на смак, так звані ізотіоціанати, також пригнічують ріст бактерій в роті.

10. Вода


Питна вода охороняє ясна від зневоднення, а це найкращий спосіб, щоб стимулювати слиновиділення - найбільшу захист вашого організму від бактерій, які викликають зубний наліт і карієс. Полоскання рота водою також допомагає змити застряглі частинки їжі, які розкладаються в роті і викликають неприємний запах з рота. Спробуйте пити 6-8 склянок чистої води протягом дня. Якщо ви не можете чистити зуби після їжі, обов'язково прополощіть рот водою.

 

Здоровенькі будьте

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини