MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 грудня 2015

2521 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 22 грудня

Санкції ЄС проти Росії офіційно продовжені

Рішення про продовження санкцій ЄС проти Росії до 31 липня 2015 року набуло чинності. Нагадаємо, Рада ЄС у понеділок прийняла рішення про продовження економічних санкцій проти Росії на півроку – до 31 липня 2016 року. Як відомо, відповідне рішення у п'ятницю також схвалили посли країн ЄС письмовою процедурою (без обговорення).

Нардепа Мартиненка позбавили депутатського мандату

Перед цим депутат від "Народного фронту" написав заяву із проханням до колег підтримати його рішення. Потрібна кількість голосів набралася лише з третьої спроби. "За" проголосувало 228 нардепів.

Reuters: Найпростіший спосіб розбагатіти в Росії – одружитися із дочкою Путіна

Таємне весілля на приватнім курорті Ігорі й надзвичайна фінансова успішність Кирила Шамалова кидає світло на те, як влаштована сучасна Росія, на усталену систему, в якій старі товариші Путіна обіймають керівні посади основних компаній, нове ж покоління користається зі спроможностей, що опинилися до їхніх послуг. Як і весілля президентової дочки, перерозподіл багатств відбувається потай од загалу.

Час політичної турбулентності в Україні. Цитати із виступу Ярослава Грицака

Ярослав Грицак

Перехід до відкритого доступу є тривалим, десь 50 років. Але насправді він стрімкий, це просто вікна можливостей є короткими і швидко закриваються, а потім доводиться чекати наступного. Вікно можливостей для України зачинилося, а це означає політичну турбулентність. Це час творення політичних структур. ... Мужність – це робити справу, розуміючи можливість помилки. Треба тримати позитивне мислення.

У Верховній Раді розглянуть призначення перевиборів у Кривому Розі

Більшість парламентаріїв проголосувала за розгляд призначення нових виборів у Кривому Розі завтра, 23 грудня. Володимир Гройсман оголосив, що поставить такий закон на голосування об 11:00 середи.

Хто в столичній владі допомагає Януковичу

Ми знайшли, хто сьогодні в столичній владі допомагає Януковичеві. Нагадаю, рішенням Київради пропоновано передати земельну ділянку під будинком Януковича на Оболонській набережній його підставній особі – Артуру Ростом'янові. Цей проект рішення підготував Олексій Поліщук. Він директор департаменту земельних ресурсів КМДА. Ось його фото.

Політолог: Продовження санкцій проти РФ – безумовна перемога української дипломатії й України в цілому

Був привід турбуватися, що частина країн Європейського Союзу можуть спробувати заблокувати санкції або ж ухвалення рішення про продовження санкцій буде відкладено. Цього не сталося – що, без сумніву, є безумовною перемогою української дипломатії й України в цілому. У нас є не так багато інструментів для ефективної боротьби проти агресії Росії, і дипломатія безсумнівно один з них.

Мін'юст остаточно визнав Гостинний двір пам'яткою архітектури

Міністр юстиції Павло Петренко оперативно відреагував на сигнал громадських активістів. Кабінет міністрів оперативно відкликав апеляцію на рішення суду, котрим Гостиному двору повернуто статус пам'ятки національного значення.

Пропаганда, або Як зробити з мухи слона, не маючи навіть мухи

Дізнався, що Український інститут національної пам'яті, який я очолюю, – це Політбюро, яке проводить "націоналізацію та клерикалізацію" країни. А також, що від часу початку "варварської" декомунізації, виявляється, знищено одну (!) радянську мозаїку на фасаді русанівської школи. Але й один приклад знищення виявився перебільшенням - мозаїку демонтували не через підписаний в кінці травня закон, а через початий у березні ремонт.

Мистецтво шістдесятників. Перезавантаження. ФОТОРЕПОРТАЖ

Тетяна Яблонська

У 1960-ті роки митці працювали ізольовано, в атмосфері нерозуміння, а подекуди й ворожості зі сторони влади та офіційної критики. Сьогоднішня виставка демонструє тематичну, формальну та світоглядну спільність різних художніх практик. Із цією метою експозиція об'єднує роботи кінця 1950-х – початку 1970-х років навколо декількох смислових ліній.

Віктор Рижих

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини