MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 лютого 2016

2921 1

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 лютого

Олексій Шевченко: В Україні зараз унісон криз. Довго це тривати не може

У розмові з UAINFO філософ і політичний аналітик Олексій Шевченко поділився своїм баченням щодо актуальних процесів в українській політиці. В чому виявляється управлінська криза в уряді? Чим закінчиться скандал навколо гучної заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса? На що схожа зміна Конституції в ручному авральному режимі?

Антиподи Майдану в українській політиці

Там на рівні "тьорок", а не перемовин, де не ухвалюють рішення, а "рішають проблєми", ділять впливи і ресурси, а не повноваження і відповідальність, де підставляють один одного, а не співпрацюють заради досягнення мети, – там вони справжні генії. В темряві політики, далекої від світла медіа та ролі громадськості, в тихих коридорах та кулуарах, вони проростають, множаться, сильнішають.

Отакі російські "ліберали" Адагамов і Кох. Штрих до одвічної проблеми російсько-українських відносин

Пишуть вони це не зі своєї країни, зауважу, а із затишних кав'ярень у Чехії та Німеччині. Й українці в їхніх дописах – невдахи й посміховиська, які не спромоглися здивувати їх швидкими реформами й облаштувати таке ж нормальне життя, як у місці їхньої нинішньої політичної еміграції.

Новому голові Київської ОДА лише 42, та він уже – академік, автор купи фахових публікацій і навіть власної наукової школи

Максим Мельничук. На нелегку державницьку стезю заступає нова генерація "проффесорів"

Він устиг стати "автором та співавтором понад 350 наукових праць, з яких 250 фахових статей, із них 26 у міжнародних виданнях, семи монографій, дев'яти посібників, атласу, двох підручників, п'ятьох практикумів, чотирьох словників, 27 методичних рекомендацій...". І ще встиг створити власну наукову школу з десятьма учнями – докторами і кандидатами наук, бути віце-президентом НААН, працювати в уряді в часи Януковича...

Перипетії мінського процесу й замислені судді КСУ

З одного боку, їм не хочеться казати "ні" президентові (як мінімум, більшості суддів), з іншого – вони не хочуть підставлятися. Судді КСУ не можуть просто так сказати, що зміни в Конституцію можна голосувати "на будь-якій інший сесії" парламенту, їм потрібно сформувати дуже гнучке рішення.

Крулько: Виконавча гілка влади перебуває в недієздатному стані

Складно уявити, яка атмосфера панує у відомствах, де їхні очільники вирішили піти у відставку. Навряд чи там думають про реформи. Уряд вже не реанімуєш! Прем'єр має визнати, що не впорався із завданням – не сформував команду професіоналів. Після звіту 16 лютого Кабінет Міністрів повинен піти у відставку.

Невдоволені активісти закидали офіс телеканалу "Інтер" ватою. ФОТО

Сердюк написав, що активісти патріотичних організацій мають намір влаштувати таку ж акцію й коло інших "ватних" телеканалів - ICTV й "України".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини