MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 березня 2016

2347 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 1 березня

Правда, підтверджена фактами: сім міфів про торгівлю України з ЄС

Для України нинішня зміна пріоритетів в економіці – це шанс для модернізації як агросфери, так і багатьох суміжних галузей. Це генетика, IT, хімічна галузь, сільськогосподарське машинобудування, сучасні аграрні технології тощо. Синергетичний ефект розвитку цих галузей, внаслідок стратегічної ставки на сучасний агросектор, може створити в Україні економіку нового типу, яка буде знана в світі не тільки агропродукцією, але й надсучасними технологіями і розробками.

Три типи політики в Україні – погляд аналітика Сергія Дацюка

Узагальнюючи нинішню українську політику, можна із позицій основних системно-мотиваційних орієнтації виокремити три її типи чи орієнтації. Їх розрізнення надзвичайно важливе, якщо ми хочемо розуміти нинішню політику не з точки зору осіб чи партій, які комусь подобаються, а комусь не подобаються, а з позицій того найзагальнішого процесу "від антиколоніального бунту до суб'єктності позитивних дій", який нині відбувається в Україні. Отже, маємо три політики – субмісивну, субдомінантну і домінантну.

Підвищення тарифів на електроенергію: куди підуть отримані гроші

Відсьогодні вартість електроенергії для домогосподарств зростає ще на 25%: до 0,57 грн. за кВт-год на перші 100 кВт-год і 0,99 грн. на 100-600 кВт-год на місяць. Ще двічі тариф зросте на 25% протягом наступних 12 місяців (із 1 вересня 2016 року й із 1 березня 2017-го). Кому ж пішли кошти? Нижче вказано приріст середнього тарифу за 2015 рік. у порівнянні із середнім за 2014-ий, згідно із рішеннями НКРЕКП.

На лінії вогню: оператор Анатолій Мартиненко більше двох років живе без нирок. ОНОВЛЕНО


Наш фронт – це гемодіаліз, одне з найтяжчих лікарняних відділень. Наш тил – це дім, де ми лише ночуємо. І то не завжди. І там, і там потрібно бути універсальними солдатами. А ще великими оптимістами, незважаючи ні на що. Для того, щоб ділитися своєю життєвою енергією з татом. Щоб він просто жив. Тому що в нього немає нирок. А всі інші органи в аварійному стані.

Голоси-привиди чи банальні кнопкодави? ВІДЕО

Більшість опитаних мною депутатів, які писали такі заяви, взагалі не цікавляться подальшою долею останніх, як і розслідуванням причин, чому їхній голос зараховано, коли вони відсутні. Депутатів, які мали би бути найбільш зацікавленими у встановленні істини, оскільки порушено їхні права, ці питання взагалі не турбують. Чи не дивно? Як же депутати самі пояснюють зарахування своїх голосів за власної відсутності?

В Ірпені вкотре побито активіста. Всі постраждалі мали конфлікти з одіозним міським головою Карплюком

Володимир "67 квартир" Карплюк

Це – система. Такі напади в Ірпені регулярні. Із початку цього року в Бучі й Ірпені на Київщині сталося чотири побиття громадських активістів, що боролися з вирубкою лісу, незаконною забудовою та іншими порушеннями. Постраждалі – Олександр Кулібабчук, Вадим Маштабей, Євген Мельничук та Віктор Бархоленко – мали конфлікти з ірпінським міським головою Володимиром Карплюком через виділення землі в зелених зонах міста чи через проекти будівельної компанії дружини Карплюка.

Змінити країну на краще – п'ять думок заступника міністра інфраструктури України

Небагато хто пам'ятає, що коли він отримав "благословення" від Леоніда Кучми на реформу залізниці, то перше, що він зробив – вивіз свою родину за кордон, оточив себе охороною і почав безжально викорінювати корупцію, яка вже тоді, як пиявки, обклала "Укрзалізницю". Якщо відсутнє неприйняття минулого, є бажання укласти угоду з традиційними схемами – змін не буде. І легендарного Кирпи ніколи би не постало, якби він грав за старими правилами, а не за своїми.

Як Грузії вдалося збільшити дохід від туризму з нуля до півтора мільярда доларів за десять років

У 2008-му в Грузії була війна. Значно коротша, але у зв'язку з нею держава теж утратила один зі своїх відомих курортів. Втім, туристичний потік до цієї маленької країни абсолютно не зменшився, він продовжував зростати досить серйозними темпами. На графіку грузинського Нацбанку дохід від туризму за десять років зростає з нуля до півтора мільярда доларів. Ріст вражає. У чому причина?

Перший ефір Ганапольського на новому радіо: віднині забамбулюватиме слухачів "Ери"

Телефонує одна жіночка, він її питає: "Что вы хотите на 8-е марта? Наверное, бриллианты?". Вона сказала, що в неї інші цінності. Ганапольський каже: "Не верю, это брехня!". Прощаючись із співпрозмовницею, "жартує": "Вы моя первая собеседница, я Вас хочу запомнить, как запоминает свою первую любовницу сексуально озабоченный юнец".

У Києві можуть з'явитися проспекти Шухевича та Бандери

Серед іншого Український інститут національної пам'яті пропонує перейменувати: вулицю Мельникова у Шевченківському районі на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка, командувача армії УНР; вулицю Суворова у Печерському районі на вулицю генерала Алмазова, генерал-хорунжого армії УНР, учасника штурму заводу "Арсенал"; проспект генерала Ватутіна у Деснянському та Дніпровському районах на проспект Романа Шухевича.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини