MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 лютого 2016

2825 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 29 лютого

Чому розстріли на Майдані – це теракт

Ми постійно звертали увагу слідства на унікальну особливість цього злочину – це велетенська кількість відео- та фотоматеріалу, на якому зафіксовано його скоєння. Зокрема, десятки камер зафільмували події 20 лютого від самого початку і до кінця. На моє переконання, відео- і фотофіксація були засобом вчинення злочину. Це елемент терористичного акту – публічна демонстрація злочину. Ідея була в тому, щоби все відзняте максимально швидко з'являлося в інтернеті й на телебаченні і забезпечувало якомога більший ефект.

Казус реформ і корупції: що маємо як слід збагнути

Порівняння цих двох цифр – ілюстрація того, що під "реформами" більшість громадян убачає покращення життя без жертв і зусиль. А значить, жодна шокова терапія в Україні неможлива за визначенням. Суспільство, яке звикло ненавидіти владу й потрапляти навіть на найіржавіший популістський гачок, має навчитися розбиратися в самому собі та власних справдешніх бажаннях. Це й буде початком змін.

Три основні речі про мову, які багато хто не розуміє

Російськомовні українці – це явище штучне. Й у 90% це явище одного-трьох поколінь. Тобто у цих 90% бабусі і дідусі говорили українською. А в половини – батьки. Ніяких двомовних людей не існує. І двомовних країн не існує. ЗАВЖДИ домінує одна мова. Завжди і всюди. Навіть у Швейцарії. Між іншим, в Росії ніяких двомовностей немає – за її федеративного статусу (а ми, нагадаю, унітарна держава). Але тут вона вимагає від нас двомовності – а ми ведемося.

Широкине: який вигляд має мертве курортне місто. ФОТО

І пахне морем. І ще чимось, чим пахне тільки війна. Мертвий пляж, уздовж нього – розтрощені пансіонати. Повно цілих і потрощених дитячих іграшок, розкиданий посуд, книжки в калюжах. Дороге піаніно в мертвому будинку без меблів. Зіграла на ньому похоронний марш. На одному з парканів, коли писали відоме слово з трьох літер, зробили одразу три помилки і вийшло – "ДНР". Люди, думки мають звичку матеріалізовуватись. Ніколи більше не кличте до себе "рускій мір". Він саме такий.

Підприємець знищує на Київщині цукровий завод, який до цього працював 153 роки. ВІДЕО

Керівництво Кагарлицьої РДА й районної ради запропонували панові Литвиненку викупити цукрове виробництво, оскільки знайшлися четверо фермерів, які були готові інвестувати у завод та відновити його роботу. Бізнесмен погодився продати підприємство за 30 млн грн. Але поки фермери збирали кошти, Литвиненко змінив своє рішення, вірогідно порахувавши, що найбільшу вигоду отримає, якщо розпродасть завод по запчастинах.

Гендерні стереотипи в житті чоловіків

Із позиції лицаря, несексуальні монахи були "проблематичними": чоловіки вони взагалі чи ні? Але якщо подивитися на це з іншого боку, то людина, яка здатна стримати свої імпульси, подолати і контролювати їх, виявляється ще більшим чоловіком, ніж будь-який воїн, який рве всіх на шматки і не може себе стримати. Логічно, що в чоловіка виникає питання: як ці дві прекрасні риси в собі поєднати? З одного боку, бути завжди готовим дати по пиці, з іншого – вміти себе стримувати, коли це потрібно.

Гімнастка Ганна Різатдінова здобула п'ять медалей на етапі Кубка світу. ВІДЕО

В окремих вправах виступ Ганни з обручем був настільки технічним і запальним, що у суддів просто не залишалося іншого вибору, як поставити їй оцінку 18.550 – перше місце. Вправу з булавами наша прима виконала просто чудово, отримавши 18.500 – срібна медаль. Також українка чудово впоралася зі стрічкою (18.450), тим самим принісши Україні ще одне золото.

За "військово-морський флот" російським окупантам і колаборантам правлять рибальські човни та прогулянкові катери

"Офіційно" так звану "Азовську флотилію "ДНР"" створено в травні 2015 року – до її складу ввійшло п'ять рибальських човнів і прогулянкових катерів, які бойовики охрестили "бойовими катерами". Наразі таких "бойових одиниць" – семеро, ще троє готуються до впроовадження до "бойового складу". Нині активізовано організаційно-штатні процеси з одночасним вирішенням питання поповнення плавскладу "флотилії" за рахунок допомоги Росії.

Парламент має змогу забити цвях у труну російського імперіалізму й зробити це ФОТО історичним

Це фото липня 1992 року може стати історичним. На ньому останній президент УНР у вигнанні Микола Плав'юк передає державні символи УНР президенту Леонідові Кравчуку. Він зробив це в надії, що сучасна Українська держава визнає правонаступництво з УНР, а період так званої "УРСР" відтепер вважатиметься окупаційним. Поки що не судилося.

Європа й українці: крізь терни європейського маскульту з... огірками!

Свого часу типовий образ нашого в іноземному кіно був дуже простий – двометровий ґевал із криміналу, красуня на утриманні й інші образи соціального дна. Але поступово європейські режисери починають розуміти різницю між росіянами й українцями. Поступово навіть про нас починають знімати серії. Є такий французький серіал Candice Renoir – там поліціянтка важко повертається у професію і, попри супротив деяких колег, жваво розслідує одну справу за іншою...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини