MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 березня 2016

2379 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 10 березня

Надія Савченко припинила сухе голодування

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко припинила сухе голодування, яке тримала з 4 березня. Про це заявив її адвокат Марк Фейгін. Надія Савченко написала листа українцям, в якому пообіцяла зберегти себе для подальшої боротьби.

Путін і Росія зазнали поразки у справі Надії Савченко

Парадокс нинішньої ситуації полягає в тому, що почавши цю кампанію, путінська машина її програла. В інформаційному полі історія Савченко (до великого розчарування російської пропаганди) виявилася не просто непродуктивною, а контрпродуктивною. Вона стала символом опору. Кожен наступний день цього процесу завдає істотної пропагандистської шкоди Кремлю, і там це розуміють. Видається, що так чи інакше Савченко будуть змушені відпустити. Хорошого виходу з цієї ситуації Путін не має.

Як давати відсіч російській агресії: коли РФ берез заручників, відповідати треба так, як Естонія

Україні слід пам'ятати, що ми маємо справу з країною-терористом, для якої брати заручників – абсолютно нормальна річ. Дії українських спецслужб щодо арештів російських агентів в Україні потрібно вітати. Чого-чого, а таких кандидатів у нас не бракує. Однак і суспільство потребує довіри до інституції, яка захищає інтереси держави, і тут хочеться почути, як СБУ планує позбутися реноме установи, що кришує контрабанду і переповнена іноземними агентами. Бити треба по інтересах РФ, і розбудовувати свою армію.

В окупованому Луганську жінка вийшла з українським прапором до пам'ятника Шевченкові

Вчора, 9 березня, в окупованому Луганську мешканка міста прийшла до пам'ятника Тарасу Шевченку з українським прапором і зачитала його вірш. Після цього довкола патріотично налаштованої пенсіонерки зібралися інші жителі і стали розпитувати жінку, як її звуть і чому вона тримає в руках прапор України. "Я ходжу на кожне свято. Я нікого не боюся. Я не лізла ні в Кремль, ні до Путіна, ні до кого. Я живу на своїй, Богом даній землі", – заявила жінка.

Чому Надія Савченко. Українська льотчиця стала національною героїнею й символом України

Сама Савченко тримається на цьому судищі не просто зразково – героїчно. Вона не йде ні на щонайменші компроміси, вона сама диктує власні умови катам, вона демонструє, що її неможливо не те щоби зламати, ба навіть просто змусити навіть злегка схилити голову. Вона показує, що людина, яка готова пожертвувати життям, є непідвладною жодник тюремникам і "суддям". Вона стала символом нескореної України.

Завдяки міжнародним закупівлям додаткове лікування від туберкульозу матимуть 28 тисяч пацієнтів. ІНФОГРАФІКА

Перші результати міжнародних закупівель ліків та вакцин. Лише за програмою туберкульозу 28 тисяч (!) життів додатково врятують цього року. Це стало можливим завдяки передачі закупівель ліків міжнародним організаціям. 28 тисяч додатково врятованих людей – це мабуть одна з найбільших перемог парламенту цього скликання й один із найважливіших законів, за який нардепи проголосували 2015 року – закон про міжнародні закупівлі ліків та вакцин.

У Києві почали готуватися до фестивалю писанок

Київ уже почав підготовку до Фестивалю писанки, який стартує 23 квітня. Цієї весни в рамках VI Всеукраїнського фестивалю писанок 374 великодніх яйця висотою в півтора метра будуть розписані руками талановитих майстрів-художників зі всієї України. Сьогодні, 10 березня, на території заповідника Софія Київська вперше видавала ще свіжі неоформлені яєця художникам.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини