MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 березня 2016

2628 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 9 березня

Якою Україна має бути за три роки – маніфест прибічників реформ

1. Прозора політика. Прийнято нове виборче законодавство, що передбачає скасування мажоритарної системи, відкриті партійні списки, обмеження політичної реклами, прозорість фінансування політичних партій. 2. Справедливе правосуддя. Відбулася реформа судової системи та її повне очищення на основі конкурсного добору суддів та звільнення всіх недобросовісних і нечесних суддів (зокрема й тих, що не зможуть пояснити джерела походження майна), принципів незалежності та компетентності. Діє принцип невідворотності покарання.

Останнє слово Надії Савченко у суді: повна версія. ВІДЕО

Останнє слово Савченко - повна версія

Виграю я, бо мені нічого втрачати - останнє слово Савченко.Детальніше у спецпроекті Фактів: http://fakty.ictv.ua/ua/index/news/marker/important/spec/FreeSavchenko#ICTV #новости #Савченко #FreeSavchenko

Опубліковано Факти ICTV 9 березень 2016 р.

Пам'ятник Шевченкові: як він став однією із візитівок Києва і яким міг бути. ФОТО

1919 рік, Шевченкове погруддя на Михайлівській площі

Безліч суперечок виникло щодо місця, де буде встановлено монумент. Спочатку хотіли поставити на Михайлівській площі, (але згодом там встановили пам'ятник княгині Ользі), потім вирішили встановити на Караваєвській площі (нині площа Толстого), розглянули і відмовилися від пропонованої ділянки біля опери, місця проти перетину вулиці Пушкінської та Бібіковського бульвару (нині бульвар Шевченка), навпроти Бессарабського ринку, на місці перед нинішнім Національним художнім музеєм і деяких інших.

Візит Порошенка до Туреччини. Якими є перспективи українсько-турецьких відносин

Туреччина поєднує в собі безліч можливостей. Але і проблем теж. Говорячи про Туреччину не можна піддаватися ілюзіям, тим більше, що східні народи великі майстри плести серпанок візій і міражів. Підходячи до питання розвитку відносин із Туреччиною потрібно чітко усвідомлювати, що на сьогодні наші держави – стратегічні партнери, яких за великим рахунком ніщо не об'єднує (це не означає, що у нас немає потенціалу).

Українські герої: жінки, які звеличують Україну

Посол США в Україні Джефрі Пайєт і Марія Савченко

В Україні ми щодня спостерігаємо ці важливі жіночі внески. Жінки відіграли величезну роль у подіях на Майдані і продовжують втілювати реформи у складі нового уряду й через нього. Які б зміни не чекали на нас у майбутньому, я знаю, що рішучі жінки, які забарвили моє перебування в Україні, будуть попереду.

Власником 17-го каналу є офшорна компанія, яка належить оточенню Януковича – журналіст

Редактор сайту "Наші гроші" Юрій Ніколов у своєму блозі стверджує, що засновником ТОВ "Інформаційне агентство 17-й канал" виступив донеччанин-власник автомайстерні, який згодом продав підприємство офшорній компанії, що обслуговувала інтереси бізнесменів, наближених до колишнього президента Віктора Януковича.

Україна й Іран дійшли згоди щодо співпраці у розвитку інфраструктури. ФОТО

Домовилися впродовж наступних трьох місяців провести повномасштабні консультації в сфері морських портів та авіації. Високий потенціал має співробітництво у сфері залізничної інфраструктури: від участі наших держав у транспортному коридорі країни Перської затоки – ЄС до участі України в модернізації рухомого складу іранської залізниці, побудові нових колій на території Ірану. В травні чекаємо іранську делегацію в себе. Наша мета - за цей час вийти на чіткі домовленості і контракти.

Донбасу як історичної цілості більше не існує – думка

Україна мусить визначитися, що робити: чекати, поки Луганськ і Донецьк повернуться у Донбас, чи будувати інший Донбас без Луганська і Донецька. Зрозуміло, що кожен сценарій має свої сильні та слабкі сторони. Тим більше, допоки є серйозна загроза відновлення бойових дій, все це – суто теоретичні проекти. Проте обговорювати альтернативи варто вже зараз.

Півпальця здачі від Тараса Шевченка

Один панок, що був тут у гостях, усе ж ставився з погордою до недавнього кріпака. Знайомлячись із ним, подав йому мізинець. Шевченко весело промовив:

– Ой, та навіщо ж мені так багато? Нате вам півпальця здачі!

І простяг панові дулю.

Кобзар – завше сучасний і актуальний. Промовиста й переконалива робота художника Юрія Шаповала

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини