MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 березня 2016

2120 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 16 березня

Порошенко підписав закон про електронне декларування

Глава держави наголосив, що всі закони і зміни, які входять до безвізового пакету, спрямовані на боротьбу із корупцією. На підписанні документу, який парламент схвалив напередодні, був присутній і голова представництва ЄС Ян Томбінський. Підписував закон Порошенко під час зустрічі із представниками комісії, що намагається обрати членів Національного агентства з питань запобігання корупції. Саме його запуск нині лишається останньої умовою, по виконанню якої Євросоюз має взятися за процедуру скасування віз для українців.

У Миколаєві редакторка національного телеканалу не приховує своїх симпатій до російських окупантів

Окрім цього Олена Пономарьова оприлюднила "кілька знімків зруйнованої Росії, що загниває, спеціально для тих, хто дивиться укроЗМІ", не схвалює День державного прапора України й пропонує називати українських патріотів "хохулами". Ще редакторка Миколаївської облдержтелерадіокомпанії вважає російських окупантів і колаборантів на Донбасі "героями", стверджуючи буцімто "Бог за нас".

Успішні реформи покликані не лагодити старі, а створювати нові інституції чи практики – Пекар

Успішні реформи – державні закупівлі, патрульна поліція, ЗНО в освіті – мають на меті створити нові інституції чи практики замість того, щоб ремонтувати старі. Провальні реформи – суд, прокуратура, податкова система – сконцентровані на тому, аби полагодити старе. Західні норми сталого розвитку не можуть бути застосовані там, де треба рішуче розчистити простір для нових інституцій, нових соціальних практик, врешті, нових людей. Європа й Америка будували це сотні років. У нас цього часу немає.

Батальйон Кульчицького. Два роки героїчного шляху. ФОТО

14 березня 2014 року за моїм наказом, як керівника Самооборони Майдану, більше п'яти сотень Cамооборони прямо з Майдану вирушило на фронт. Сьогодні, 15 березня, як і два роки тому, на Майдані було сонячно. Сьогодні ми відзначали другу річницю створення батальйону Національної гвардії імені генерала Кульчицького. Фактично, відзначали другу річницю створення добровольчого руху в Україні.

Найцікавіші факти про українську мову

За лексичним запасом найближчою до української мови є білоруська – 84% спільної лексики, далі йдуть польська і сербська (70% і 68% відповідно) і лише потім – російська (62%). Якщо ж порівнювати фонетику й граматику, то українська має від 22 до 29 спільних рис з білоруською, чеською, словацькою й польською мовами, а з російською тільки 11. В українській мові безліч синонімів. Наприклад, слово "горизонт" їх має 12: обрій, небозвід, небосхил, крайнебо, круговид, кругозір, кругогляд, виднокруг, видноколо, виднокрай, небокрай, овид.

Депутати звинуватили Ганапольського в сексизмі

Міжфракційне депутатське об'єднання "Рівні можливості" вимагає вибачень від журналіста Матвія Ганапольського за висловлювання дискримінаційного характеру, що прозвучали під час програми "Ранок з Матвієм Ганапольським" на радіо "Ера FM". Програма вийшла в ефір 14 березня 2016 року. Депутатки надали фрагменти з ефіру, цитати Ганапольського, який прагнув створити образ сучасної жінки, зосередивши увагу слухачів на питанні, на що в першу чергу звертають увагу жінки в чоловіках – на матеріальні чи духовні цінності.

Промовистий випадок у Берліні, який підтверджує нагальність мовного питання

Завдяки таким, як ви, нас не вирізняють у світі. Які ще мають трапитись події в країні, аби ви зрозуміли важливість і первинність мовного питання? Одна чемна розмова, один не менш чемний зовні жест на користь підтвердження своєї позиції – і двоє людей у Німеччині зрозуміли, що для нас важливо, аби нас виокремлювали. Аби не думали, що ми – це вони. Зрозуміли, що ми – нація і держава, а не колонія. Що для нас важливо, аби нас почали сприймати саме так, і наразі ми робимо для цього все можливе, як це не важко. Ми нікому не потрібні в світі, якщо не поважаємо свою власну ідентифікацію.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини