MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 квітня 2016

2494 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 7 квітня

П'ять пунктів про референдум у Нідерландах

Останнє опитування від 4 квітня, проведене компанією IPSOS, яка також робила екзит-пол 6 квітня, показувало, що "за" планували проголосувати 30%, проти – 37%. Традиційно високою залишалася кількість тих, хто не визначився – 33%, які, врешті-решт, загалом поповнили своїми голосами табір противників Угоди. Це був референдум проти ЄС, що публічно визнали самі його ініціатори. Голландські євроскептики взяли Україну в заручники. 80% їх аргументів проти нас – це конспірологія, дезінформація і копіпейсти російських тез.

Нідерландський референдум: програш чи мотивація на майбутнє? Огляд соцмереж

У Нідерландах учора, 6 квітня, пройшов консультативний референдум відносно Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. Явка голандців склала 32,2%. 38,1% проголосували за ратифікацію Угоди, 61,1% – проти, 0,8% бланків подали незаповненими. У 23-х муніципалітетах більшість мешканців проголосувало за ратифікацію Угоди, в тому числі в Амстердамі. Реакція на українських сторінках соціальних мереж була не тільки негативною. Зустрічалося і багато оптимістичних думок із цього приводу.

Rothschild Trust підтверджує передачу Roshen у "сліпий траст"

"У результаті 12-місячної підготовки відповідна угода про довірче управління була укладена 14 січня 2016 року", – йдеться в повідомленні. У зверненні наголошується, що угода була укладена відповідно до міжнародних стандартів передачі політиками активів в траст на час державної служби. Rothschild Trust також уточнює, що, виходячи зі своїх принципів, ніколи не надає коментарі щодо взаємовідносин із клієнтами, проте в даному конкретному випадку він отримав на це дозвіл.

Ніхто не може сказати, що Україна не частина Європи - Даля Грибаускайте. ВІДЕО

"Зараз не час втрачати надію або запитувати Україну про європейський вибір. Ніхто не може стати на шляху України до Європи", – переконана лідерка європейської держави. "Ніхто не може сказати, що Україна не частина Європи. Тому що вона була завжди Європою і завжди залишатиметься Європою", – підкреслила вона. Грибаускайте зазначила, що євроінтеграційний процес може зайняти більше часу, але кінцевий результат очевидний, і його визначив Майдан.

Громадські звернення працюють: чому маємо бути діяльними

Ми тут не одні. Урядам інших країн не все одно, що буде з Україною. І для розуміння того, що відбувається, їм важливо знати, що думає громадянське суспільство. Це допомагає їм сформувати свою позицію. Але для того ми мусимо виступати великою силою. І ще одне зауваження. Заяв, статей, пікетів, мітингів, виступів мусить бути багато. Одна заява не є тиск. Пікет із десяти громадян не є тиск. Тому, коли одна ваша заява чи пікет не спрацювали, – лупайте сю скалу далі.

Прощання з маестро Леопольдом Ященком. ФОТО, ВІДЕО

Я думала вчора, чому Леопольд Ященко – великий. Так, він був відважним, зневажав підлу совкову брехню, був вірним собі і людям. Але, як на мене, він великий, бо зробив українську пісню своєю релігію, і ця релігія – основа українців. Маємо унікальну українську пісню. Проте нікому тут у голову не приходить, що таким фантастичним скарбом треба пишатися. Що це і є – національна ідея і національна людська релігія. Та іноді народжуються люди, які розуміють це.

У Києві Нік Вуйчич заїхав до українських бійців у Центральний військовий шпиталь. ФОТО

Легендарний Нік Вуйчич зустрівся з пораненими українськими солдатами у Центральному клінічному військовому шпиталі. "Хлопці і дівчата слухали й надихалися. А потім ще були обійми й усмішки для кожного, і спільна світлина, – розповідає телеведуча Соломія Вітвіцька. – Провідуйте наших Героїв!!! Приходьте поспілкуватися, завжди є потреба у ліках, їжі та спортивних речах".

Львівські студентки поїхали на Донбас, поспілкуватися із однолітками

Вони налаштовували мене на найгірше, але їх прогнози не справдились. Із подругою Настею ми вирушили у прифронтову Костянтинівку, яку ще 5 липня 2014 року лишили російські окупанти й колаборанти. Поїхали розказати про Революцію гідності і зрозуміти, чим "дихає" Донеччина. Їдучи на схід, ми прагнули зрозуміти, що там насправді відбувається? Чи можливе там українське майбутнє. Як ми, будучи простими студентами, можемо допомогти.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини