MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 квітня 2016

1814 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 квітня

Національна рада реформ: деофшоризація і стан судової реформи

На черзі – внесення змін до Конституції, які узгоджені як Венеціанською комісією, так і експертними спільнотами. Ці зміни включають дієві механізми оновлення суддівського корпусу через обов'язкове для всіх оцінювання та чітко прописані підстави для звільнення, а також заходи щодо деполітизації та забезпечення незалежності судів, щодо оптимізації системи та багато антикорупційних запобіжників на кшталт конкурсності набору, вимог легальності майна тощо. Отже, наступні кроки – вимагати від парламенту голосування за зміни до Конституції та законопроект 4180 про судоустрій, а водночас активно проводити кваліфікаційне оцінювання суддів.

Корчинський: Чому жодного артилерійського удару досі не завдано по "Інтеру"?

Обстріли свідомості телеглядачів, які здійснює "Інтер", завдають не менших жертв, ніж мінометні обстріли подільників Льовочкіна та Безлюдної в промзоні Авдіївки. Проте в Авдіївці наша артилерія іноді відповідає по позиціях московитів. Чому жодного артилерійського удару досі не завдано по "Інтеру"? Якщо артилерійську позицію облаштувати на даху резиденції нашого верховного головнокомандувача (на Банковій вулиці), можна навісним вогнем накривати позицію окупантів та їхніх пособників на Дмитрівській 30.

"Не зарікайся" – це спроба "руского міра" рейдернути в українців саму Україну

Автори фільму навіщось вклали в уста головної позитивної героїні слова про ГРОМАДЯНСЬКУ війну. І не звідкись, а з п'єси Булгакова про білогвардійців-рускомірців, які не шанують ні Скоропадського (перебуваючи в нього на службі), ні Петлюру (від якого боронять Київ), із презирством ставляться до всього українського, а в романі ще й збиткуються з української мови. Очевидно, що автори "Не зарікайся" зробили це не механічно й не випадково. Ну не може автор, який усе життя працює зі сценаріями, скомбінувати та включити до тексту цитату, не подумавши про її доречність і не зваживши кожного слова.

На Чигиринщині відкрили меморіальний знак холодноярцям братам Чучупакам. ФОТО

У селі Мельниках, що на Чигиринщині, відкрили пам'ятник героям Холодного Яру, братам Чучупакам, борцям за Україну. Радянська пропаганда малювала отаманів і героїв Холодного Яру бандитами. Але в цих краях завжди був культ гайдамаків, тут завжди пам'ятали героїв Холодноярськоі республіки, що боролись і з німцями, і з червоними. Й особливо шанували головного отамана Василя Чучупаку. Його могила дивом збереглася, бо ж за радянських часів найбільше боролися з нашою пам'яттю й украінською історією, зачищаючи згадки навіть про мертвих героїв... Вклонилися вчора пам'яті отамана Василя Чучупаки.

Три кити швейцарської політики: федералізм, демократія консенсусів і пряма демократія

Не зважаючи на те, що самі швейцарці вважають власну систему не досконалою, Богдан Гаврилишин поділився переконанням, що саме Швейцарія має таку модель управління, яка б могла застосовуватися для глобальних систем. Пряма демократія потребує ментально зрілих людей. Швейцарці не чекають, що хтось за них добре управлятиме країною чи кантоном, чи містом, а самі беруть активну участь у процесі і контролюють виконання політиками своїх зобов'язань. Через те, що місцева влада отримує фінансування від мешканців, а не від центрального органу, чиновники підзвітні мешканцям і намагаються зробити все, щоб сподобатись їм.

Нова фаза війни в Сирії: росіяни й асадівці можуть утратити небо

Опозиція отримала нове озброєння. Ми вже бачили завдяки YouTube кілька очевидних доказів того, що у повстанців є ПЗРК. Це означає, що війна вступає в абсолютно нову фазу: росіяни і сирійська армія можуть втратити небо, а це серйозно змінить розклад сил. У будь-якому випадку, боротьба за Алеппо є ключовим епізодом цієї війни, і в залежності від того, як вона закінчиться, буде визначено новий баланс сил у Сирії та регіоні в цілому.

Чемпіонський гол: "Динамо" знову найсильніше в Україні. ВІДЕО

Чергова несподівана втрата очок донецького "Шахтаря", який зіграв у нічию з одеським "Чорноморцем", дала київському "Динамо" змогу достроково оформити друге поспіль чемпіонство в українській футбольній першості. Такої нагоди кияни не змарнували. Тож гол, який після проходу й пасу Андрія Ярмоленка у ворота полтавської "Ворскли" забив Жуніор Мораес, виявився не лише єдиним і переможним у вчорашньому, 24 квітня, матчі, а й чемпіонським.

Світлина – Ольги Щербицької

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини