MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 квітня 2016

3093 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 27 квітня

Чому треба боротися за журналіста Аласанію, а не побиватися за шоуменом Шустером

Хто хоче повоювати за свободу слова, вступайте у боротьбу за Зураба Аласанію. Частину фракції БПП розвели як кошенят на сценарій усунення Аласанії з посади керівника Національної телекомпанії України (зараз призначає і знімає на цю посаду прем'єр). Оця частина БПП руками недобитих комсомольців від журналістики – Національної спілки журналістів України, власне, хоче усунути Зураба з посади і призначити свою людину. Аласанія і далі продовжуватиме реформу – перетворення державного телебачення і радіо на суспільне мовлення – оце проблема, а не те, що в иншоземного шоумена забрали можливість заробляти на українцях і збиткуватися заразом.

Людина-легенда: військовий ліцей імені Богуна очолив герой боїв на Савур-Могилі

"Яка прекрасна, чудова, фантастична новина! Ігор Гордійчук очолив ліцей імені Богуна, – зазначила Геращенко. – Це дійсно людина-легенда, він один відбивався від ворога на Савур-Могилі, забарикадувався там. Коли його знайшли, думали, що він мертвий, тому що не було півчерепа. В морзі Дніпропетровського шпиталю побачили, що він ворушиться. Утратив пам'ять, та свого чоловіка цілком випадково в шпиталі знайшла його героїчна дружина. Потім довгі місяці лікарні". Геращенко розповіла, що під час довгої реабілітації в США Гордійчук навчився заново ходити і розмовляти.

Коли ігнорують, що за допомогою російської мови цілеспрямовано нищили українську

Головне для них – не бачити тоталітарного періоду в історії наших мов. Нібито за допомогою однієї "мови живопису" цілеспрямовано не затирали, не калічили, не підміняли, не пригашували величезні етапи розвитку іншої "мови живопису", природної мови, що мала би природно розвиватися й природним лише чином себе захищати чи пристосовуватися. Роблять вигляд, ніби не помітили, як лінгвоцид тримався за руки з геноцидом, і ніби ми живемо серед результатів давно відмерлих процесів, ніби ці процеси досі не на рейках, ніби не пускають дим і ніби не гудять – їхніми ж горлянками.

"Нам не можна і не треба втрачати надії на кращі часи". Любомир Гузар презентував книгу "Де скарб Твій..."

"Наші предки, як і ми тепер, також стояли перед важкими випробуваннями. Але вони діяли і свої думки обертали у вчинки, – зазначив Блаженніший Любомир. – Моя надія в тому, що, переконавшись, що існують дуже практичні та конкретні розв'язки наших проблем, ми будемо старатися перетворювати наші думки у вчинки. Одним словом, будемо працювати! Уся зневіра, яка запанувала у нашому народі, немає солідного оправдання. Якщо будемо працювати, будувати свою державу на основі своїх традицій, на основі того, що наші предки нам передали, то нема чого боятися. Ми можемо спокійно дивитися у краще майбутнє. Цього кращого майбутнього сердечно бажаю".

Від журналістики до бізнесу: коли свобода слова стає комерцією

Шустер особисто, свідомо, власними руками загнав себе на маргіналії, в нішу. Туди, де партнери – Рудьковський, Пилипишин, Тігіпко... Якщо ти по життю звик захоплюватися талановитими людьми, розчаровуватися в них – кара Господня, тому ж кажу: мені гірко. І вже харизма потьмяніла, і драйв не той, натомість леді із зачіскою завжди на почесному місці поруч із тим, що з вилами, і на звуковому пульті перемодуляція. Про контент відповідно мовчу. Вже після заяви Порошенка й Гройсмана про те, що ніхто тебе не чіпатиме, сіньйор Шустер оголошує голодування й запалює словом: "Сталінський режим з офшорами!" Не знаю, як вам, а мені незручно.

"Фонтан абсурду", – народна депутатка розкритикувала фото з міським головою Бучі

Пристойна людина поруч із Федоруком – це все одно, що Джордж Буш поруч із самим Хусейном. Бо Федорук не просто співпрацює з одіозним режимом – він цей режим створив, очолюючи місто стільки ж часу, скільки Брежнєв очолював СРСР, - 18 років. Фото поруч із міським головою Бучі – це виклик всій громаді, яка боролася проти незаконної забудови, виклик правоохоронній системі, яка визнала через суд дії Федорука із розпаювання лісу незаконними. Зрештою, це виклик тим містянам, які опинилися заручниками жадібності міського голови: зведені будкомпанією Федорука багатоповерхівки так навантажили міські мережі водопостачання, що воду в Бучі вже давно постачають по годинах, вона тече з крану бурого кольору і непридатної для споживання якості.

Згори видніше: виставка тюльпанів на Співочому полі із висоти пташиного польоту. ВІДЕО

Традиційно на Співочому полі навесні майорять барви весняних квітів. Цьогоріч на території пару розцвіло близько 250 тисяч тюльпанів. У "Київзеленбуді" кажуть, що виставку "Квітучі річки" підготували так, щоб усі квіти розкрилися одночасно, до відкриття – 20 квітня. Хоча є й такі сорти тюльпанів, які розкриються трохи пізніше, адже виставка триватиме місяць. Милуватися красою можна з доріжок, які серпантином розкинулися по всьому парку.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини